Victorie cu emoții : România – Belarus 2-1

Victorie cu emoții : România – Belarus 2-1

0 98

Naţionala de fotbal a României a învins selecţionata Belarus cu scorul de 2-1 (2-0), marţi seara, pe Arena Naţională din Bucureşti, în Grupa I a preliminariilor EURO 2024. După deplasarea din Andorra, scor 2-0 pentru România, un meci în care gazdele au jucat mai bine de jumătate de oră cu un om în minus, ,,tricolorii: au fost nevoiți să învingă naționala Belarusului, pentru a fi solid ancorați în graficul de calificare.

Meciul a început cu golul lui Stanciu, din minutul 17, după o lovitură liberă superbă. Peste un minut, Alibec a ratat de puțin ținta, însă peste câteva secunde, a venit golul lui Burcă. Până la pauză, „tricolorii” nu au mai forțat. Singurul eveniment notabil al primei părți a fost accidentarea lui Băluță, înlocuit cu Cicâldău. Repriza secundă a început cu o ocazie mare a belarușilor, prin Bakhar.

Trupa lui Edi Iordănescu a dat replica prin transversala lui Alibec, după o fază lucrată frumos. Alibec și-a mai încercat o dată norocul, dar șutul său a fost deviat. În ultimul sfert de oră, Belarus a forțat, iar Bakhar a șutat direct în brațele lui Radu.

După un șut al lui Dobre, care a ocolit poarta, a urmat o pasă la adversar dată de Tănase, dar Morozov a șutat slab și portarul a reținut mingea. Același Morozov a reușit însă să marcheze în minutul 86, cu o execuție superbă, cu efect, la vinclu, iar România – Belarus s-a terminat 2-1. O victorie cu emoții spre finalul meciului, când oaspeții nu doar că au înscris, dar au forțat, oarecum, nota, profitând de pasul înapoi făcut de reprezentativa noastră.

Naționala României va juca următoarele două meciuri din campania de calificare în deplasare cu Kosovo, pe 16 iunie de la 21:45, iar apoi cu Elveția, pe 19 iunie, de la aceeași oră. 

Clasamentul Grupei I : 1. Elveția – 6 puncte, 2. România – 6 puncte , 3. Kosovo – două puncte , 4. Andorra – un punct, 5. Israel – un punct, 6. Belarus – 0 puncte.

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.