Victor Ponta a demisionat azi din functia de premier!!!

Victor Ponta a demisionat azi din functia de premier!!!

0 444

RRA a difuzat in direct de la Palatul Victoria declaratia lui Victor Ponta prin care acesta a anuntat ca depune mandatul de prim ministru al Romaniei in urma demonstratiilor de aseara.
Va reamintim faptul ca miercuri seara, in Bucuresti au iesit in strada peste 20.000 de oameni care au protestat impotriva indiferentei autoritatilor fata de evenimentele de la sfarsitul saptamanii trecute de la Clubul COLECTIV.

Ne îndeplinim atribuțiile până la instalarea noului guvern
Premierul demisionar Victor Ponta a anunțat că actualul Cabinet își va îndeplini atribuțiile până la formarea noului guvern.
„Până la momentul formării unui nou guvern, în urma discuțiilor între președinte și partidele parlamentare, ne îndeplinim atribuțiile de fiecare zi și imediat ce noul guvern va fi instalat, putem să predăm o situație economică și socială mult mai bună decât cea pe care am preluat-o. Procedurile politice urmează în cursul zilei”, a spus
Ponta a precizat că la ora 16,00 va avea loc o ședință specială a Guvernului, în care le va mulțumi miniștrilor cu care a lucrat și pentru a pregăti perioada de tranziție către viitorul Cabinet, se arata intr-o stire AGERPRES.
„Sper că depunerea mandatului meu şi al Guverului să satisfacă aşteptările celor care au protestat”, a spus miercuri Victor Ponta.

Sinteza declaraţiilor lui Victor Ponta:

  • Constat supărarea legitimă care există în cadrul societăţii şi dorinţa legitimă de a avea responsabilităţi mai mari decât ale patronilor de la firma respectivă. Oamenii simt nevoia de mai mult şi ar fi o greşeală din partea mea să ignor acest lucru. Nu e corect să las această responsabilitate pe cei care au fost în teren, primarilor, secretarilor de stat, miniştrilor
  • Sunt gata să fac eu acest gest, pe care o parte importantă din societate îl aşteaptă şi, evident, că începând de astăzi îmi depun mandatul de prim-ministru, implicit şi al Guvernului României. Fac acest lucru pentru că în anii în care am făcut politică rezist la bătăliile cu adversarii politici. Niciodată, însă, nu mă bat cu oamenii şi cred că ar fi o mare greşeală
  • Vreau să spun că supărarea, suferinţa legitimă a oamenilor nu trebuie să degenereze într-un joc politic sau jocuri de putere cu efecte negative imposibil de anticipat. Aresivitatea, intoleranţa, violenţa verbală e un cost pe care nu trebuie să ni-l asumăm dacă vrem să trăim într-o ţară care se îmbunătăţeşte în fiecare zi
  • Sper că depunerea mandatului meu şi al Guverului să satisfacă aşteptările celor care au protestat şi să revenim cât mai rapid la raţiune şi la soluţii raţionale pentru ceea ce e de făcut în România.

La ora 13,00 va fi o ședință a Coaliției

Președintele PSD, Liviu Dragnea, a anunțat miercuri că premierul Victor Ponta își depune mandatul iar la ora 13,00 va avea loc o ședință a Coaliției pentru a se stabili calea de urmat.

Liviu Dragnea: Victor Ponta demisioneaza din functia de prim ministru al Romaniei!
Premierul Victor Ponta va face declaratii de presa, astazi, incepand cu ora 10.45.
Liviu Dragnea a anuntat miercuri dimineata ca premierul Victor Ponta isi depune azi mandatul dupa protestele de aseara.
„Am avut astăzi de dimineață o discuție cu Victor Ponta, am discutat despre situația actuală, despre ce s-a întâmplat în zilele trecute și ce s-a întâmplat aseară. Noi ne-am asumat împreună niște principii la Congres, am stabilit atunci că producem o ruptură totală de trecut, care înseamnă și o ruptură totală de vechiul model de a face politică. Am stabilit că facem o politică pentru oameni și a face politică pentru oameni înseamnă că nu trebuie să fii surd sau orb atunci când oamenii își strigă nemulțumirea în stradă. Am înțeles că unii parteneri de-ai noștri nu doresc să își asume nicio responsabilitate și nu înțeleg că nu se mai poate face politică rupți de societate sau de ce cer oamenii. Dacă ei nu-și asumă, prim-ministrul a hotărât să își depună mandatul, pentru că nu se mai poate continua așa. O să avem o întâlnire în coaliție la ora 13,00 cu prim-ministrul să stabilim împreună care este calea de urmat”, a spus Dragnea la Palatul Parlamentului.

UNPR isi arata disponibilitatea sa faca o noua majoritate cu PSD, dupa criticile dure ale lui Dragnea

UNPR isi exprima, intr-un comunicat de presa, disponibilitatea sa faca o noua majoritate guvernamentala alaturi de PSD, dupa demisia premierului Ponta. Declaratia UNPR vine pe fondul criticilor directe ale sefului PSD, Liviu Dragnea, care a spus ca UNPR nu a vrut sa-si asume demisii in urma protestelor de strada de marti seara.

UNPR sustine in comunicat ca Ponta ar fi decis sa demisioneze intr-o intalnire cu Gabriel Oprea, marti seara.
„UNPR a luat act de numultumiri. UNPR își reafirmă determinarea de a susține împreună cu coaliția orice soluție politică care asigură stabilitate României.”, scrie in comunicat.
Comunicatul integral:
UNPR a luat act de nemulțumirile exprimate de cei care au protestat în seara zilei de ieri în București și în alte orașe din țară. Președintele UNPR  este în complet acord cu decizia premierului Victor Ponta de a depune mandatul guvernului.
De altfel, această decizie a fost luată împreună de domnul Victor Ponta și domnul Gabriel Oprea, în cadrul consultărilor purtate de cei doi, în seara zilei de 3 noiembrie.Gabriel Oprea
UNPR își reafirmă determinarea de a susține împreună cu coaliția, orice soluție politică care asigură stabilitate României.
UNPR este un partid unit și va participa la efortul pe care întreaga clasă politică trebuie să-l facă astăzi pentru a răspunde așteptărilor societății. Este obligația UNPR și, în egală măsură, este obligația tuturor liderilor politici și a tuturor partidelor să găsească soluții care să refacă legatura între alegători și aleși, între contribuabili și instituții, între societate și politică.
 

Primarul sectorului 4, Cristian Popescu Piedone a anuntat ca isi da demisia, dupa ce peste 25.000 de oameni au cerut in strada acest lucru ca urmare a tragediei din Clubul Colectiv.  Piedone spune ca isi asuma vina morala, cat despre cea legala, si va lasa Justitia sa isi spuna cuvantul. Piedone semneaza demisia: „Cristian Popescu – Piedone, de profesie om”.

09:30 Vom urmari declaratiile premierului.
Din declaratia facuta la ora 10:42, de catre Liviu Dragnea, a rezultat ca Victor Ponta si-a depus mantatul.
Declaratia a fost difuzata in direct de catre RRA.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.