Victor Ponta anunta ca nu demisioneaza, invocand

Victor Ponta anunta ca nu demisioneaza, invocand

0 506

Premierul Victor Ponta le-a multumit, duminica, liderilor coalitiei de guvernare pentru faptul ca il sustin, dupa o intalnire cu acestia la Parlament. „E un moment dificil pentru mine personal si din punct de vedere politic, insa voi trece peste acest moment, deoarece am o resposabilitate, in conformitate cu mandatul de premier pe care l-am primit de la Parlamentul Romaniei. Am o datorie speciala fata de partidele din coalitia de guvernare care m-au sprijinit si ma sprijina in continuare, fata de cei 5,3 milioane de romani care m-au votat anul trecut, ca si fata de cei peste 6 milioane care l-au votat pe domnul Iohannis, si fata de cei peste 7 milioane de romani care si-au exprimat dorinta pentru schimbare in 2012″, a declarat Victor Ponta.
Primul ministru a sustinut ca „Acuzarea mea pentru fapte din 2007-2008, pentru care s-a deschis un dosar in 2012, are legatura cu evenimente recente: cazul Rarinca, votul din cazul Sova, declaratii ale mele. Justitia nu se face in functie de evenimente politice. Un act al unui procuror care sa reactioneze la un act politic cum a fost decizia Senatului (in cazul Sova – n.red.) este un act nedemocratic.”

PONTA SOBRUDeclaratiile lui Victor Ponta:
Vreau sa multumesc colegilor mei din coalitia de guvernare, cu care am avut o discutie referitoare la semnificatia politica a evenimentelor din ultimele zile.
E un moment dificil pentru mine personal si din punct de vedere politic, insa voi trece peste acest moment, deoarece am o resposabilitate, in conformitate cu mandatul de premier pe care l-am primit de la Parlamentul Romaniei.
Am o datorie speciala fata de partidele din coalitia de guvernare care m-au sprijinit si ma sprijina in continuare, fata de cei 5,3 milioane de romani care m-au votat anul trecut, ca si fata de cei peste 6 milioane care l-au votat pe domnul Iohannis, si fata de cei peste 7 milioane de romani care si-au exprimat dorinta pentru schimbare in 2012″, a declarat Victor Ponta.
Voi merge de cate ori voi fi chemat in fata procurorilor, a judecatorului, si sunt convins ca in final se va stabili adevarul.
Ca orice cetatean, voi contesta ordonanta emisa joi de catre procurorul de caz. Este dreptul constitutional al oricarui om din aceasta tara de a fi ascultat atunci cand este acuzat de ceva.
Nu ma consider o victima, Mariana Rarinca este o victima.
Sunt un om politic, sunt un luptator si am datoria sa lupt pentru ceea ce este drept si corect si asta voi face pana la capat.
Acuzarea mea pentru fapte din 2007-2008, pentru care s-a deschis un dosar in 2012, are legatura cu evenimente recente: cazul Rarinca, votul din cazul Sova, declaratii ale mele.
Justitia nu inseamna sa reactionezi la evenimente politice. Un act al unui procuror care sa reactioneze la un act politic cum a fost decizia Senatului este un act nedemocratic.
Nu intentionez deloc nici sa ma jeluiesc, nici sa ma plang, vreau sa imi dovedesc nevinovatia. Vreau sa contribui la insanatosirea unui sistem care sa nu mai dea rateuri.
Schimbarea unui Guvern se face prin procedurile constitutionale, prin alegeri sau prin vot in Parlament. Orice alta metoda inseamna lovitura de stat. Guvernul pe care il conduc, si alte guverne, trebuie sa fie investite sau sa plece din functie doar prin metode democratice: alegeri sau vot in Parlament.Acuzatia fata de mine a venit in 2009 de la doamna Monica Macovei, ea a sesizat public, apoi s-a ocupat ANAF, condus de domnul Blejnar. Acuzatiile sunt neintemeiate. Nu am fost audiat sau intrebat in legatura cu aceste lucruri.
Nu am fost niciodata asociat in Cabinetul din care facea parte domnul Sova, nu ca ar fi fost un lucru rau.
Povestea cu 17 acte de fals este pentru presa. Sunt 17 facturi emise de contabilitate si la toate controalele ANAF si ale institutiilor statului s-a constatat ca erau legale. Toti avocatii din Romania emit asemenea facturi. Eu am perocedat in confromitate cu legea avocaturii.
Sunt acuzat de spalare de bani deoarece am primit bani de la domnul Sova si s-a spus la o televiziune prietena a sistemului de dezinformare ca mi-am cumparat doua apartamente de lux cu banii de la Sova. Cele doua apartamente au costat 900 de mii de lei, asa era piata imobiliara atunci. Cum am platit din cei 50 de mii evazionati de domnul Sova doua apartamente de 900 de mii de lei? Nu trebuie sa fii jurist ca sa iti dai seama.
In 2007-2008 domnul Sova nu avea de unde sa stie ca eu am sa ajung prim ministru, nici eu nu stiam.

Scopul este demisia Guvernului si schimbarea majoritatii parlamentare.
Justitia nu trebuie sa intervina in treburile politice. E un moment extrem de grav, sunt lideri care sustin ca Parlamentul trebuie eliminat.
Demisia ar fi pentru mine si familia mea cel mai simplu lucru. Nu mi-am dorit sa am o discutie cu fiul meu de 12 ani, caruia a trebuit sa ii explic ca s-ar putea sa ajung in inchisoare din cauza ca sunt prim ministru si am opinii politice diferite de niste oameni.
Mi-e jena sa vorbesc despre colegii din Opozitie, din PNL. Cel care, eventual, se afla in conflict de interese este domnul Atanasiu, care cel care i-a semnat contractele domnului Sova si dupa aceea l-a votat votat ca ministru in Guvernul USL sau ma rog care i-a semnat contractele doamnei Alina Gorghiu. Domnul Predoiu, care este cercetat in Gala Bute, dar nu este inca suspect, este doar cercetat, ca nu cumva sa aiba vreo problema cand imi cere mie demisia.
Haideti sa fim mai putin ipocriti: Iohannis a candidat si a fost ales presedinte fiind trimis in judecata la Inalta Curte de Casatie si Justitie. Mai ridicol si mai ticalos decat apelul facut de Basescu la demisia mea, un presedinte care 10 ani s-a ascuns de dosare penale in spatele functiei de presedinte, un fost presedinte care, cand e anchetata Elena Udrea, constata ce abuzuri comit procurorii si SRI-ul, dar daca sunt anchetat eu sau Udrea este acasa, ii iubeste din nou pe procurori sau pe cei de la SRI sau isi trimite oamenii in strada.

Schimbarea majoritatii parlamentare si a Guvernului ar reprezenta un precedent ingrozitor.
S-a vorbit despre o criza politica. O tara fara Guvern si cu alegeri anticipate, aceea ar fi o tara in criza politica. Nu aceea cu o majoritate care functioneaza si un Guvern care isi face treaba si pune in aplicare proiecte fundamentale.
Sper ca Romania sa ramana o democratie in care fiecare putere isi exercita rolul sau.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.