Viciul fumatului la CJ, Prefectura si Curtea de Apel

Viciul fumatului la CJ, Prefectura si Curtea de Apel

0 645
Protectia Consumatorului si inspectorii DSP au luat pulsul fumatorilor la Prefectura, Consiliul Judetean si la Curtea de Apel. La Consiliul Judetean, scrumierele sunt instalate sub placutele pe care scrie „Fumatul interzis” in timp ce la Curtea de Apel fumoarul este amenajat in interiorul institutiei, nedelimitat, fara ventilatie si fara  stingator. Controalele vor continua in spitale si scoli, in curtile carora elevii brasoveni fumeaza pe rupte.
Reprezentantii Comisariatului Judetean pentru Protectia Consumatorilor Brasov si ai Directiei de Sanatate Publica au descins in Prefectura, la Consiliul Judetean si la Curtea de Apel. Inspectorii au verificat respectarea prevederilor legale privind fumatul in locurile publice, in acord cu Ordinul Prefectului.
Daca in Institutia Prefectului nu au fost depistate nereguli, la Consiliul Judetean s-au gasit scrumiere si mucuri de tigara pe holuri. In alte spatii verificate, desi nu s-au gasit urme, mirosea puternic a tutun, din pricina ventilatiei lipsa.
Legea prevede ca fumoarele sa fie delimitate, ventilate, marcate corespunzator cu inscriptia „Loc pentru fumat”, cu stingator si scrumiera, iar fumul nu trebuie degajat in zona nefumatorilor. Este si motivul pentru care Consiliul Judetean va fi sanctionat.
Chiar daca exista posibilitatea amenajarii spatiilor pentru fumat in balcoane, foisoare sau terase, cele mai multe institutii brasovene si-au amenajat aceste spatii in interiorul cladirilor. Se pare ca si fumatul in masinile de serviciu este pasibil de sanctiuni. Controale se vor efectua si la spitale si scoli, unde unii profesorii au ajuns sa fumeze in clasa, iar multi elevi isi practica viciile pe rupte, chiar in curtea scolii. Amenzile pentru institutii ar putea ajunge pana la 10.000 de lei in timp ce persoanele fizice ar putea scoate din buzunar pana la 500 de lei daca nu respecta prevederile privind fumatul.
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.