Viceprimarul Flavia Boghiu lovește năpraznic în chiriașii cu ștaif ai PSD Brașov

Viceprimarul Flavia Boghiu lovește năpraznic în chiriașii cu ștaif ai PSD Brașov

0 177

Scandalul apartamentelor vândute pe doi covrigi de către RIAl fără știința primarului, susține neconvingător Allen Coliban, s-a rostogolit neașteptat înspre chiriașii privilegiați de la PSD Brașov, al cărui consilieri și alți mandarini locali ar avea în chirie spații RIAL pe sume modice, pe care le ocupă culmea! fără contract valid, sau în baza unuia expirat. Mai mult, nu și-ar plăti chiria la timp și ar lăsa în urmă datorii, după cum susține viceprimarul.
Printre acești mandarini locali s-ar afla și Lucian Pătrașcu, și Alexandra Crivineanu, înlocuitoarea lui Pătrașcu la grupul de consilieri social-democrați din Consiliul local, dar și viceprimarul liberal Sebastian Rusu.
Flavia Boghiu reproșează acestora ipocrizia indignării publice în legătură cu spațiile RIAL în timp ce ei ocupă asemenea spații abuziv și nici nu plătesc chiria la timp pe deasupra. Bineînțeles că aceste aspecte sesizate de viceprimar țin de domeniul contenciosului administrativ, de cel al proceselor civile și, de ce nu, de cel al acțiunilor penale. Asta în cazul în care respectivii consilieri votează atribuirea de spații locative, sau pentru birouri ale patrimoniului public privat al municipiului aflându-se în conflict de interese.
Cert este că sarabanda acuzațiilor va continua pe acest subiect delicat al tunurilor cu imobile RIAL, o veche meteahnă a mandarinilor locali brașoveni de zeci de ani încoace, dezvăluită în nenumărate rânduri în presa brașoveană înclusiv de subsemnatul, autor al acestui articol.

Consilieri social-democrați și viceprimar liberal, abuzivi în ocuparea de spații RIAL ieftine
„Legea n-o fi și pentru ei, doar pentru brașovenii normali?
Consilierii PNL și PSD or fi mai speciali decât cetățenii de rând?
7 imobile din patrimoniul Municipiului Brașov sunt ocupate în acest moment de consilieri PNL și PSD în mod nelegal. Fiecare cu particularitățile sale, însă asta ține de detalii, pe care le-am expus în ședința de Consiliu local de joi și în conferința de presă de după.
Întrebarea mea este următoarea: dacă dumneavoastră ați primi somație pentru neplata chiriei, cum este cazul viceprimarului Sebastian Rusu (PNL) sau a consilierului local Pamela Diaconu (PNL), v-ați simți inconfortabil?
Sau v-ați muta într-un spațiu pentru care nu aveți contract și unde colegul dumneavoastră a lăsat o datorie de 24.000 lei, așa cum au făcut Lucian Pătrașcu (PSD), când era consilier și apoi colega sa, Alexandra Crivineanu (PSD)? Ați avea curajul să ocupați abuziv un spațiu al Primăriei?
Dar dacă ați fi descoperiți că stați într-un spațiu fără a mai avea contract valabil, cum este în cazul Consilierului Local Bădulescu de la PNL și ați fi somați să îl eliberați? Ați continua să-l folosiți abuziv?

Vechea Cooperativă a consilierilor brașoveni centrată pe spațiile RIAL revigorată
Domnul Bădulescu nu doar că nu mai are drept să ocupe, dar este cel care este și în comisia care decide pe aceste spații, deci este într-o incompatibilitate evidentă.
Pe lângă atitudinea de stăpâni peste patrimoniul Municipiului și de speciali mai presus de lege, în Consiliul Local aceștia votează împotrivă la proiectele privind aceste spații, fiind direct beneficiari, în loc să se abțină de la vot cu totul.
Toate aceste spații au fost date înaintea mandatului nostru, ele sunt ale brașovenilor și ar trebui scoase la licitație și închiriate la prețul pieței, nu pe 100-200 lei/ lună, unele dintre ele fiind chiar în buricul târgului. Doar că unii se cred mai presus de lege și-și urmăresc doar propriul interes.
Le-au fost trimise notificări, urmând să recurgem la executări silite și chiar la instanță pentru recuperarea prejudiciului. Poate așa vor înțelege și dumnealor că nimeni nu e mai presus de lege și nimeni nu e special. Chiar dacă e de la PNL sau PSD.
„Să fim bine!” a postat cu indignare viceprimarială Flavia Boghiu pe contul său de socializare.
Să dea Dumnezeu vorba marxistului, am spune și noi!

Libiu Mateescu

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.