Vanghelie le-a copt-o, Valcov le-a Cocteau

Vanghelie le-a copt-o, Valcov le-a Cocteau

0 747
Cand vorbeste despre rezervele partidului, pe care l-au reformat la sange, maharii pesedisti se gandesc la zacaminte de genul celui detinut de Darius Valcov? Fostul ministru de Finante, caruia DNA ii cere arestarea pentru prespusa incasare a doua milioane de euro pe vremea cand era primar la Slatina, dar si, mai nou, pentru fapte comise ca senator si ministru.
Anchetatorii tocmai au descoperit, intr-un seif din locuinta unui apropiat al lui Valcov, trei lingouri de aur, un mizilic de vreo 300.000 de euro si doua tablouri cu semnaturi celebre: un nud de Renoir si o panza iscalita Jean Cocteau. S-ar zice ca alde Valcov se pricepe la arta si a investit bine banetul incasat necuvenit, cum zice DNA. Senatorii juristi s-au dovedit si ei fini cunoscatori de arta si au respins cererea DNA de incuviintare a arestarii preventive a lui Valcov, ca sa-i lase probabil timp ca contemple in intimitate operele de arta agonisite din truda spagii.
Pare ca alesii, asemenea colegilor de partid ai junelui strangator Darius, apreciaza arta si comorile tinute le obroc. Ferecate in seifuri si puse la pastrare in locuri dosnice, cam de-acolo de unde pesedistii spera sa le vina infuzia de tinerete si energie cu care, cica, reformeaza partidul. Asta-i probabil si motivul pentru care social-democratii nu au aratat intelegere pentru Marian Vanghelie, fostul lor coleg de partid. Despre care aflam acum ca a solicitat schimbarea masurii arestului preventiv cu una mai blanda, pentru ca ar trebuie sa mearga la cursuri la cea de-a doua facultate. Asa am aflat ca Vanghelie frecventeaza a doua institutie de invatamant superior. Atatea almanahe sa fi citit primarul „care este” arestat, de-a colectionat deja o diploma si vrea sa se capatuiasca cu a doua?
Daca pasiunea pentru scoala il apropie de Valcov, il desparte insa de fostul edil de Slatina felul in care isi etaleaza agoniseala. Daca Darius si-o tine sub cifru, dosita pe la prieteni, Marian o tranteste pe peretii viloacei cu o nonsalanta imobiliara demna de un muzeograf. Cateva poze postate de iubita Oana Mizil de la revelionul 2015, petrecut de cei doi in ogeacul de lux al lui Vanghelie, surprind niste pereti tapetati la propriu cu tablouri, intro-o explozie e prost gust amestecat cu ignoranta expozitionala. Nu stiu daca panzele sunt semnate de genii ale picturii, ca in cazul Valcov, dar nici nu conteaza prea mult.
Vanghelie vrea etalare la maxim, Valcov strange ca harciogul in seifuri. De-aia nu l-au inghitit pesedistii pe primarele din sectorul cinci. Prea era la vedere, si cu averea, si cu gramatica. PSD-ul agreeaza taina si zonele de umbra groase in viata politica si in declaratia de avere.
Daca Vanghelie le-a copt-o, Valcov le-a Cocteau.
 
Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.