USR își face publicitate mascată în trusturile de presă apropiate de PSD

USR își face publicitate mascată în trusturile de presă apropiate de PSD

0 37

Unul din cele mai importante ziare online din România a publicat ieri un articol, prin condeiul lui Radu Pop, care rivalizează cu osanalele aduse odinioară lui Ceaușescu în Scânteia. În acest material de promoție politică primarul Brașovului, Allen Coliban, dar și cel al Timișoarei, sunt glorificați pentru locurile de muncă pe care le-ar fi creat și pentru atragerea unor companii de top.
Mai mult, este hilar cum primarul Allen Coliban, candidatul USR la un nou mandat în fruntea Primăriei Brașov, este lăudat pentru mediul incoruptibil pe care l-ar fi creat în primărie.
Realitatea, însă, este departe de culorile idilice care-i sunt atribuite lui Coliban în așa-zisa sa luptă anticorupție. În primul rând DNA Brașov l-ar contrazice din perspectiva dosarelor penale înregistrate pe numele actualului primar al Brașovului, dosare în care a și început urmărirea penală.

O intoxicare de presă propagandistică în favoarea lui Coliban
În al doilea rând locurile de muncă în Brașov s-au diminuat ca număr de la perioada fostului primar, George Scripcaru. Faptul că o companie „va deschide” o fabrică nu înseamnă că a și deschis-o deja. Iar articolul de presă incriminat povestește de mii de locuri de muncă, când de fapt va fi vorba de doar 600, eventual.
Radu Pop probabil că n-a apucat să treacă pe la casieria USR Brașov, sau probabil că dimpotrivă. Nu putem ști. Ceea ce este vizibil însă este stilul propagandistic în care a fost realizat articolul, iar din experiența noastră asemenea material de presă nu se publică gratuit, în niciun caz în precampanie electorală fără un „P” la după articol. Dar să vizualizăm osanaua ridicată primarului Coliban:
Timișoara și Brașov, două orașe conduse de primari USR, au atras în ultimii ani companii de top care au investit sute de milioane de lei în aceste orașe și au creat mii de locuri de muncă.
Și Brașovul a atras o investiție de amploare – 40 de milioane de euro, cea mai mare din ultimii 7 ani, pentru construirea unei fabrici de componente electronice, care va crea 600 de locuri de muncă noi.
Transparența administrativă, lipsa corupției, faptul că nu se mai dau plicuri
(sic! Vezi să nu! N.n.) pentru emiterea autorizațiilor necesare(sic! de șase luni nu s-a prea mai dat vreo autorizație de construire, iar întregul proces de acordare a acestora este blocat! n.n.), deschiderea față de mediul de business sunt principalele motive pentru care marile companii aleg să investească în orașele administrate de primarii USR(sic!)”. Fără comentarii.

Libiu Mateescu

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.