Urșii coboară tot mai frecvent în apropierea zonelor locuite

Urșii coboară tot mai frecvent în apropierea zonelor locuite

0 137

În ultima vreme, mai multe mesaje de atenționare anunțau prezența unor urși în apropierea sau chiar în zonele locuite din municipiul Brașov. Ultima astfel de apariție a fost semnalată chiar în curtea unei case de pe strada Ecaterina Teodoroiu. Operațiunea de alungare sau relocare a urșilor din zona locuită a intrat în sarcina Primăriei.  Capturarea urșilor se face cu ajutorul unei capcane, iar în prezent aceasta este poziționată în zona Răcădău.

Purtătorul de cuvânt al Primăriei municipiului Brașov, Sorin Toarcea: ,,Am avut 61 de alungări prin metode acustice, optice sau prin alte metode. Au fost șase intervenții de capturare a urșilor și relocare, având în vedere că am avut și situații cu ursoaice cu pui. În total au fost relocați 13 urși, în cei 3 ani, cei mai mulți în 2021. Anul acesta am avut o singură relocare, dar având în vedere că sunt sesizări în continuare în anumite zone, echipa de intervenție va monitoriza zonele și, dacă este cazul, va captura și va reloca urșii”.

Specialiștii vă reamintesc că, în cazul în care vedeți un urs, trebuie să sunați la 112. Nu încercați să vă apropiați de el, să îi faceți fotografii sau să îl hrăniți.

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.