Universitatea Spiru Haret – prabusirea unui imperiu educational

Universitatea Spiru Haret – prabusirea unui imperiu educational

0 204

Ministrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, a reusit ceea ce multi predecesori ai ei nici macar nu au indraznit sa incerce sa faca: sa zguduie din temelii una dintre cele mai mari si populare institutii de invatamant superior din Europa, Universitatea „Spiru Haret”.
Cladit de-a lungul anilor in perioada de tranzitie educationala de dupa revolutie, pe bani grei platiti de cursantii mai mult sau mai putin silitori, acest imperiu universitar este pe cale sa se prabuseasca.
Desi, conditiile pentru intrare in legalitate au formulate clar de ministerul Educatiei, Universitatea „Spiru Haret” (USH) continua sa organizeze examen de admitere la toate formele de invatamant. Asta, in ciuda faptului ca, printr-o ordonanta de guvern publicata in Monitorul Oficial din 20 august, USH trebuia sa inceteze scolarizarea pentru specializarile la distanta.
Miinstrul Educatiei, Ecaterina Andronescu, nu capituleaza nici ea asa usor, hotarata fiind sa duca acest razboi pana la capat: „Noi mai avem o solutie: putem pregati un proiect legislativ prin care sa desfiintam universitatea. Dupa cum se stie, noi avem un proiect legislativ cu valoare de lege prin care se desfiinteaza orice specializare la distanta, iar daca acestia nu inteleg sa respecte legea, o sa promovam masura legislativa de desfiintare. Nu ne jucam cu asa ceva”, a declarat aceasta, citata de Evenimentul Zilei.
In plus, multi studenti sustin ca nu li se accepta transferul de la specializarile neacreditate la cele aflate in legalitate.
„Secretariatul facultatii nici macar nu vrea sa le inregistreze cererile de transfer studentilor de la ID, ceea ce este un abuz. Iar decanatul refuza sa discute cu ei. Spre surprinderea noastra, la secretariat era o coada de cateva sute de studenti aflati in aceeasi situatie. In final, totul a degenerat intr-un scandal, deoarece secretarele au refuzat sa inregistreze cererile, probabil in urma dispozitiilor primite din partea conducerii”, povesteste Ionut, a carui sotie este in situatia de a nu putea sa se transfere, din anul al III-lea, de la ID la zi, forma la distanta nefiind acreditata sau autorizata, citat de aceeasi sursa.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.