Unirea României cu Moldova ar fi acceptată de către Comisia Europeană!

Unirea României cu Moldova ar fi acceptată de către Comisia Europeană!

2 359

Informație bombă de la Chișinău: Maia Sandu ar fi cerut Unirea cu România. Iohannis ar fi refuzat, iar apoi s-a răzgândit și Bucureștiul ar fi convins Comisia Europeană să accepte Unirea

Cotidianul Timpul de la Chișinău anunță că Maia Sandu ar fi cerut Unirea cu România, iar într-un final, Bucureștiul ar fi convins Comisia Europeană că revenirea Moldovei la Patria Mamă este „unica soluție pentru securizarea graniței UE în sud-estul Europei.”

Conform sursei citate, președintele de la Chișinău ar fi cerut la București „deoarece aceasta se află într-o situație imposibilă. Inițial, Klaus Iohannis a refuzat cererea președintelui Republicii Moldova, însă în urma escaladării conflictului din Ucraina și vizitelor fulger ale liderilor UE la Chișinău și-a schimbat opinia”, notează Timpul.

Ziariștii de peste Prut afirmă că UE a înțeles că „nu poate finanța la veșnicie un stat fantomă fără perspective de redresare economică și supus influențelor nocive ale Federației Ruse”.https://www.youtube.com/embed/r4XrzlDkK5Q?feature=oembed
De asemenea, ei notează că este „o oportunitate unică pentru cele două state românești separate de ocupația sovietică, în urma pactului Ribentrop-Molotov.”
În sprijinul afirmațiilor lor, jurnaliștii de la Timpul afirmă că „Maia Sandu l-a primit oficial pe șeful Serviciului Român de Informații, Eduard Hellvig”.

Pe plan politic, partidele de la București au debarcat la Chișinău, scrie Timpul.
Partidul Social Democrat a debarcat la Chișinău pentru a-și crea propria platformă politică în Republica Moldova. Fostul partid al oligarhului fugar Vladimir Plahotniuc a fost rebotezat în Partidul Social Democrat European. Liderul PSD de la București a discutat și cu primarul Chișinăului, Ion Ceban, cunoscut ca un apropiat al lui Marcel Ciolacu”.
La fel, USR pregătește transformarea partidului PAS în USR-ul de peste Prut. Deputatul unionist, Lilian Carp, s-a înscris în partidul Uniunea Salvați România.
Alianța pentru Unirea Românilor are deja o platformă politică cu același nume, care a și candidat la ultimele alegeri parlamentare. AUR are cinci parlamentari originari din Republica Moldova”
, a notat Adrian Popa.

Concluzia:
Maia Sandu are acceptul verbal al Bruxelles-ului pentru a demara procedurile pentru a reunifica Republica Moldova cu România.

Recent, un studiu realizat peste Prut arată că procentul persoanelor care ar vota pentru Unirea cu România a ajuns la 42%, record în ultimii 20 de ani.
Cifra poate fi mult mai mare, dat fiind faptul că în sondaj nu au fost luați în calcul moldovenii care locuiesc în diaspora și-n România.

Autor: Radu Ursan
Sursa: r3media.ro

COMENTARII

  1. Acum 60 de ani s-a umplut Brașovul de moldoveni acum se va umple de rusofoni.
    Davai

  2. Este o sansa care poate scbimba situatia. Din obsèrvatiile mele, in timp, am constatat ca basarabeni sunt mai seriosi si ambitiosi datorita oprimarilor istoriei trecute.B

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.