„Ungaria va continua să sprijine comunitatea maghiară din Transilvania cu aceeaşi intensitate…”!

„Ungaria va continua să sprijine comunitatea maghiară din Transilvania cu aceeaşi intensitate…”!

0 225

În pofida războiului ruso-ucrainean şi a situaţiei economice dificile, Ungaria va continua să sprijine comunitatea maghiară din Transilvania cu aceeaşi intensitate ca până acum, deoarece nu există guvernare naţională fără ajutorarea comunităţilor din afara graniţelor, a declarat, luni, la Cluj-Napoca, Levente Magyar, secretar de stat în cadrul Ministerului ungar al Afacerilor Externe şi al Comerţului Exterior.

După întrevederea avută cu Hunor Kelemen, preşedintele UDMR, Levente Magyar a afirmat că atitudinea de bază a Guvernului ungar este să asculte întotdeauna comunitatea locală cu privire la ceea ce are nevoie pentru a prospera în ţara de origine.

Perioada de dinainte de anul 2022 a fost o poveste de succes, deoarece Ungaria a fost capabilă să ofere asistenţă eficientă pentru consolidarea bazelor financiare şi economice, pentru ca maghiarii din Transilvania să rămână pe locurile natale, iar Guvernul ungar ar dori să continue acest lucru şi în viitor, a declarat secretarul de stat într-un comunicat remis agenţiei ungare de presă MTI.

În ceea ce priveşte relaţiile româno-ungare, Levente Magyar a declarat că sunt planificate investiţii bilaterale importante, de exemplu, în domeniul transportului rutier, ceea ce este deosebit de important în contextul în care România speră să adere cât mai curând la spaţiul Schengen.

De asemenea, se discută şi despre legăturile de infrastructură, cum ar fi autostrada M49, care va lega Budapesta de Satu Mare prin Nyíregyháza, care va fi cea de-a treia legătură importantă pe autostradă între cele două ţări.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.