Unde e gazul rusesc? La Budapesta!

Unde e gazul rusesc? La Budapesta!

0 680
Pe lângă apropierea ostentativa fata de Rusia din ultima vreme, Ungaria ar putea deveni un centru regional de distribuţie de gaze naturale livrate în principal de… Rusia, datorită capacităţii sale de stocare, a declarat ambasadorul rus la Budapesta, Vladimir Sergeev, relatează chiar agenţia ungară de presă MTI. Ungaria si-a construit acum o capacitate de stocare de aproximativ 6 miliarde de metri cubi de gaze, ceea ce o plasează pe locul cinci în rândul ţărilor din Uniunea Europeană la acest capitol.
Prin comparaţie, capacitatea de stocare a României este de doar  3 miliarde de metri cubi, potrivit datelor Eurogas, Ambasadorul Sergeev a arătat că înfiinţarea unui centru regional de distribuţie în Ungaria ar asigura îmbunătăţirea securităţii furnizării de gaze naturale în această ţară.
De asemenea, ambasadorul rus a afirmat că centrul ar putea fi alimentat cu gaze ruseşti în viitorul apropiat. Sergeev a indicat că primul pas către „un parteneriat strategic în domeniul energiei” a fost făcut la finalul anului trecut, când companiile de stat Gazprom (Rusia) şi MVM (Ungaria) au încheiat un acord pentru ca Ungaria să stocheze foarte curind 700 de milioane de metri cubi de gaz din Rusia, în depozitele sale.
 
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.