Un „Tinut Secuiesc”, cu secui maghiarizați! Cum le-au anulat UDMR -istii,...

Un „Tinut Secuiesc”, cu secui maghiarizați! Cum le-au anulat UDMR -istii, identitatea etnică a secuilor

3 3033

Asimilarea și maghiarizarea în forță prin destructurarea lor etnico-lingvistică

A nega Tratatele internationale de Pace incheiate  dupa cele doua Razboaie mondiale,este ca si cum ai nega azi existenta Holocaustului! Atunci cum sa pretinzi acum sa  fie atribuit (cui?) un „ pamant natal” ..cu o intindere proportionala cu numarul secuilor ?!  Care,la ultimele recensaminte s-au mai declarat secui doar vreo 2-300 de persoane ! Dar de cand „natalitatea” a devenit un criteriu de proprietate si nationalitate administrativa?
Ciudat este ca in „nomenclatorul minoritatilor” din Romania, secuii nu au fost lasati sa se inregistreze ca minoritate si nici sa aiba reprezentanti proprii in Parlamentalaturi de celelalte minoritati!! In plus, nici macar una dintre aceste minoritati parlamentare nu revendica in Romania un … teritoriu propriu. Ba chiar liderii maghiarimii, la aceasta intrebare iti recunosc ca secuii au fost asimilati si ca de fapt acum …sunt maghiari!! Deci, teoretic,… secuii nu prea ar mai exista!!

Tocmai cei care pretind să se recunoasca existenta unui „tinut secuiesc” sunt si cei care, cu jumatate de gura, nu confirma existenta secuilor ca etnie distinctă, adica liderii UDMR!! Numai ca aceste adevaruri, in timp au fost falsificate atat de liderii unguri de la Budapesta, cat si de UDMR. 
Principalul interes sa-i declare pe secui impreuna cu cei circa 90 -100.000 de tigani maghiari din Transilvania, drept unguri, a pornit de la …necesitatea de a creaste la peste 5% numarul maghiarilor din Romania, pentru a putea participa la alegeri ca organizatie/partid repezentand o etnie!! Daca secuii sunt unguri, „la fel de unguri cum sunt oltenii fata de romani” (citandu-l pe raposatul Verestoy), atunci a infiinta un Tinut secuiesc in Romania este un non sens! 

Ca evolutie istorica, secuii si ungurii sunt doua neamuri diferite!!  
Acesti secui – ce se considera asa de sute de ani! – secui, iar nu maghiari (!) – sunt e secole in curbura Carpatilor ,  Exista un exceptional studiu intitulat „Gesta Siculorum”, publicat in urma cu trei decenii de catre scriitorul Adrian Hamzea in Revista Astra care detalia, cu multe documente originale, tocmai acest adevar istoric indubitabil! De asemenea, secuii, ca grup etnic chiar si religios distinct, de ordinul sutelor de mii ,  au fost mentionati in toate statisticile austro-ungare pana la 1919, inclusiv la Trianon, cand despre acest Grup etnic, brusc, nu a mai vorbit nimeni. Au fost declarati, pur si simplu unguri, din interese politice, fara sa-i intrebe nimeni ce sunt. 

Dacă s-ar tine, chiar si azi, un referendum adevarat in „secuime”, in care sa fie intrebati, pe bune, ce sunt: „ secui sau maghiari?,” rezultatele ar fi neasteptate, chiar in randul unei populatii asimilate „intensiv” de catre unguri, in ultimele 8-9 decenii! Oare, stiu secuii din Harghita si Covasna ce au de pierdut atunci cand au renuntat sa se mai considere secui?  
O cercetate sociologica finantata de UE a constat tocmai ca li se ascunde acestor etnici ce au avut de pierdut atunci cand s-au declarat maghiari! 
Legislatia romaneasca alaturi de cea comunitara din UE, sprijina in mod justificat si generos acele entitati etnice minoritare care nu au sprijinul unei tari mama. Asa sunt, de pilda, bascii din Spania si din Franta ce se bucura de importante drepturi, nerecunoscute, bunaoara, germanicilor din Alsacia sau italienilor din Corsica. Ca si tiganii…care au luat aceeasi tzeapa! 

Motivul este acela ca etnicii care au o tara „mama”, nu sunt amenintati cu pierderea in timp, a identitatii etnice, implicit cu disparitia etniei respective, ori a limbii proprii. De aceea ei sunt sustinuti de comunitatea internationala, deoarece pentru ei nu exista tari mama, de „sprijin/ bastina”. Altfel spus, cand au fost asimilati, cu forta cei peste 280.000 de romani din Ungaria, asta n-a inseamnat disparitia etniei romanesti. Dar daca dispar secuii din Romania, dispare insusi neamul secuiesc, cu tradițiile, obiceiurile si folclorul sau. 
Cu „sprijin” de la Budapesta, prin maghiarizare intensiva, in pericol de disparitie sunt, ca etnie distinctă,
secuii din Romania, (Ca si romanii din acele zone !!). Dar asta nu din pricina unei politici de” genocid” a statului roman. Dimpotriva, secuii si putinii romani ramasi, sunt pe cale de disparitie din pricina politicii de maghiarizare fortata din secolul trecut si dupa 1990, a fatarniciei liderilor politici si religiosi, care si-au tradat neamul si au intrat in jocul meschin al UDMR. 

Cata vreme secuii se declara maghiari, ei recunosc ca au o tara de bastina, care, atat cat este permis de legile internationale, teoretic le va sustine interesele culturale. Uniunea Europeana asumandu-si obligatia de a fi tocmai protectorul acestor etnii specifice. Li s-a prezentat secuilor aceasta alternativa? Tare ne-am indoi…!
Adevarul este ca secuilor li s-au ascuns dezavantajele faptului ca au tot acceptat sa se declare maghiari, inca de pe vremea raposatei Regiuni Autonome Maghiare, cand chiar liderii maghiari, membrii de frunte ai PCR, promovand „sloganul oficial ca in Romania traiesc ;„romani, maghiari, germani si alte nationalitati…”.
Practic, suntem in fata unei tragedii:

Prof. DEAK ANDREI, D.D.Rujan

In foto 1  Masacrul de la Siculeni(latină Siculicidium „uciderea de secui”, în maghiară Madéfalvi veszedelem. A fost o execuție în masă organizată în anul 1764 de trupe austro-ungare împotriva secuilor rebeli, care s-au împotrivit interzicerii privilegiilor soldaților regimentelor grănicerești secuiești  pentru paza graniței militare. Acțiunea a fost ordonată de curtea imperială de la Viena si grofii de la Budapesta. Cu executarea ordinului a fost însărcinat generalul  Nikolaus Buccowguvernatorul imperial al Transilvaniei, care, după refuzul secuilor de a se supune, și-a dat demisia. Locul lui a fost luat de generalul conte Joseph  Siskovics care, în seara înzăpezită de 7 ianuarie 1764 (ajunul Crăciunului Ortodox), a atacat localitatea Mádéfalva (azi Siculeni). În timpul masacrului, peste 400 de bărbați, femei și copii au fost uciși de salvele de artilerie ale unor batalioane austriece si maghiare  (surse , w-pedia).

In foto 2 Placa memorială de la Siculeni

COMENTARII

 1. De ce nu incerci Domnia Ta macar in limba Germana?
  Niciodara liderii maghiari nu vor accepta chiar in Cronica lui Anonimus , confirmarea prezentzei unor voievozi romani in Transivania la inceputul Mileniului,inaintea venirii Hunilor/ungurilor”!!
  Printre primele menţiuni clare şi cu amănunte asupra organizării şi prezenţei românilor în Transilvania, este „Gesta Hungarorum“ a secretarului Anonim al regelui Bela . În cadrul acestei relatări, întâlnim nominalizarea a trei lideri/voievozi ai românilor din Transilvania.
  Este vorba de Gelu şi Glad si Menumorut, Este clar peste ce populaţii stapaneau cele trei căpetenii numite„dux“ (duci), fiind precizat că era vorba de un amestec de valahi şi slavi, originea etnică cel putin a doi
  dintre aceştia . Gelu, voievodul din zona Someşului, este clar român. ca si probabil Glad/Vlad mentionat in Cronica lui Anonimus
  Apropos! Nu s-ar putea renuntza la diminutivul stupid : GELULACHE?

 2. Domnilor redactori,
  D-voastra scrieti pentru romani ! Sunt lucruri interesante cele de mai sus.
  Scoatei Dpmnilor un ziar unguresc.
  Degeaba afla doar romanii despre ele…
  Secuii habar n-au ca au fost casapiti de trupele unguresti.
  Curtea de la Wiena avea mai ales „trupe platite” …
  Austria erea ca si acum,o tara mica,un popor mic,
  protejati indirect de puhoiul german! si Curtile europene…

  • MASACRUL de la SICULENI, comis in ajunul Craciunului ORTODOX din anul 1764 a fost executat de trupele austro-ungare conduse de generalul ungur Joska Siskovics , …nu de romani!
   Scrie CLAR pe Placa comemorativa : (inscriptia este in latină: Siculicidium,adica „uciderea de secui”, dar si în maghiară: „Madéfalvi veszedelem.”) A fost o execuție în masă organizată impotriva unor oameni neinarmati. majoritatea femei si copii, în anul 1764 de trupe austro-ungare împotriva secuilor rebeli, care s-au împotrivit interzicerii privilegiilor soldaților regimentelor grănicerești secuiești promise de Curtea de la Wiena pentru paza graniței militare

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.