Un nou scandal în cimitirul din Valea Uzului

Un nou scandal în cimitirul din Valea Uzului

1 571

UDMR interesată în escaladare tensiunilor legate de cimitirul din Valea Uzului

De la începutul „Scandalului Cimitirului din Valea Uzului” s-a văzut regia udemeriștilor, indiferenți față de eroi îngropați, dar singurii avantajați de un asemenea conflict. Conflictului va fi alimentat în permanență, exploatând patriotismul firesc al românilor care nu și-au dorit niciodată altceva decât respectul pentru eroii care au căzut la datorie în acele locuri, în timpul războiului. Menținerea activă a tensiunilor este pentru UDMR un instrument de a ține aproape propriul electorat, nemulțumit de baronetul UDMR-ist.
Csaba Borboly, preşedintele Consiliului Judeţean Harghita, şi Sándor Birtalan, primarul din Sânmartin, au depus, luni, o plângere la poliţie după ce persoane necunoscute au vandalizat panourile informative ale Cimitirului militar din Valea Uzului.
Consiliul Judeţean Harghita a semnalat, într-un comunicat remis agenţiei ungare de presă MTI, că incidentul a fost constatat luni şi că a fost depusă o plângere la Inspectoratul de Poliţie Judeţean pentru deteriorarea bunului public.
Panourile informative, amplasate pe gardul de cărămidă al cimitirului, conţin informaţii în limba maghiară şi română despre istoria zonei şi despre bătăliile care au avut loc în Valea Uzului. Potrivit fotografiilor ataşate, mai mult de o treime dintr-unul dintre panouri a fost rupt de către necunoscuţi.
Consiliile în cauză solicită ajutorul autorităţilor pentru identificarea persoanelor responsabile de această vandalizare şi cer măsuri legale şi informaţii privind evoluţia anchetei.
Aceştia subliniază importanţa unei anchete rapide şi eficiente a cazului pentru menţinerea ordinii şi a siguranţei publice şi pentru respectarea proprietăţii publice.
În decurs de o lună, aceasta este a doua plângere depusă la poliţie de către cele două consilii, legat de Cimitirul militar internaţional. În urmă cu câteva săptămâni, Primăria din Sânmartin a depus o plângere penală la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Harghita cu privire la amplasarea, în data de 8 iulie, a unor cruci în cimitir.
Primăria a solicitat o anchetă în acest caz şi tragerea la răspundere a făptaşilor, în urma amplasării crucilor şi profanarea din nou a cimitirului.
În data de 8 iulie, susţinătorii organizaţiei Calea Neamului şi ai altor organizaţii româneşti au ridicat 150 de cruci de lemn în Cimitirul Militar Internaţional pentru a le înlocui pe cele din beton, îndepărtate în data de 29 iunie.
Pe lângă crucile mai mici, legate cu câte o panglică cu tricolorul românesc, au mai fost amplasate o cruce mare şi un catarg pe care s-a arborat drapelul României.

Sursa: flux24.ro

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.