Un nou PDL? PMP a înregistrat la OSIM denumirea PDL!!

Un nou PDL? PMP a înregistrat la OSIM denumirea PDL!!

0 537

PMP a înregistrat la OSIM sigla și denumirea Partidului Democrat Liberal, a declarat joi pentru AGERPRES președintele Partidului Mișcarea Populară, Eugen Tomac, care a adăugat că demersul reprezintă un semn de respect pentru ceea ce a însemnat PDL și Traian Băsescu în politica românească din ultimii 15 ani.

„PDL a reușit să câștige de trei ori Primăria generală a Capitalei și să dea de două ori președintele țării. Credem că acel spirit pe care l-a generat președintele Traian Băsescu reprezintă o valoare pentru foarte mulți dintre români. Motiv pentru care o parte din colegii noștri au solicitat să înregistreze atât sigla, cât și denumirea partidului, în semn de respect pentru ceea ce reprezintă acestproiect politic important care a trecut România prin criză și alături de președintele Traian Băsescu a reușit performanțe electorale remarcabile”, a afirmat președintele PMP.

Eugen Tomac a adăugat că „toată această moștenire a președintelui Traian Băsescu se regăsește astăzi în curtea Partidului Mișcarea Populară și nu la USL”.

„PNL este partidul care l-a suspendat de două ori pe președintele Traian Băsescu și este partidul care, alături de PSD, a promovat proiecte politice care au pus într-o lumină proastă România în ultimii 10 ani. Și aici mă refer la referendumul din 2012. Nici la această oră PNL nu a ieșit cu un punct de vedere foarte clar să-și definească poziția cu privire la ceea ce s-a întâmplat în 2012”, a declarat președintele PMP.

Tomac a explicat că, din punct de vedere tehnic, cel care s-a ocupat de înregistrarea siglei și denumirii PDL la OSIM a fost vicepreședintele PMP Claudiu Palaz.

Eugen Tomac nu a dorit să confirme dacă PMP își va schimba denumirea în PDL.

„Nu intru în aceste detalii acum, doar ce pot să vă confirm este că mi se pare firesc, e un lucru absolut normal pentru că acel spirit al victoriei alături de președintele Traian Băsescu pe care l-a purtat PDL-ul în ultimii 15 ani noi ne mândrim cu el și ne bucurăm. Deci, nu avem nicio reținere în a spune tot ceea ce este bun din ce a făcut PDL în ultimii 15 ani. Pentru noi este o mândrie și acesta este și motivul pentru care respectăm tot ceea ce ține de valoarea proiectului politic pe care unii l-au abandonat. Noi ne-am decis să ne ambiționăm să rămânem alături de președintele Băsescu și să ducem mai departe acest proiect. Deocamdată rămânem la această etapă”, a mai declarat președintele PMP.s PDL APO

Întrebat dacă fostul președinte Traian Băsescu ar avea intenția să se înscrie în PMP, Tomac a infirmat.

„Nu. Președintele este partenerul nostru și noi ne concentrăm pe consolidarea partidului în această etapă și mai târziu vom prezenta strategia de dezvoltare și de promovare a partidului, există o strategie foarte clară în acest sens. Oricât de mult și-ar dori unii ca acest partid să dispară de pe scena politică, îi asigurăm că avem suficientă energie, motivație și determinare pentru a transforma PMP-ul într-un proiect de succes”, a mai declarat președintele PMP.

„Denumirea integrala si denumirea prescurtata ale unui partid politic inregistrat legal, precum si semnele permanente folosite de acesta, incepand cu anul 1990, ii apartin de drept, daca le-a folosit primul, si nu pot fi insusite sau utilizate de alte partide politice inregistrate ulterior”, spune articolul 54 din legea partidelor politice.
Instanta va decide daca denumirea si sigla PDL apartin acum noului PNL sau pot fi folosite de cei din partidul apropiat de Traian Basescu – PMP.

Alte declaratii
Claudiu Palaz, lider al PMP Constanta si fost prefect al judetului, este cel caruia i-a venit ideea sa mearga la Oficiul de Stat pentru Inventii si Marci pentru a inregistra sigla PDL. Fost membru al PDL, Palaz vrea sa profite de faptul ca PDL nu mai exista, dupa ce a fuzionat cu PNL. Claudiu Palaz, liderul PMP Constanta: „Am inregistrat si sigla cu inscriptia PDL si denumirea de Partid Democrat Liberal. PDL-ul, la ora asta, nu mai exista pe esichierul politic. A fost dizolvat. Am toate sansele ca aceasta marca sa ramana la mine”.

Vasile Blagavasile-blaga

E doar o incercare de a resuscita un partid care s-a nascut mort”, a fost replica lui Vasile Blaga la adresa celor de la PMP. De asemenea, ultimul presedinte democrat-liberal, inainte ca partidul sa fuzioneze cu PNL, a anuntat ca se va adresa instantei.

Vasile Blaga sustine ca demersul celor din PMP este sortit esecului.
Vasile Blaga, co-presedintele PNL: „Probabil ca cei de la PMP cred ca astfel se vor resuscita. Ei s-au nascut morti de la inceput, dar noi am contestat oricum inregistrarea de la OSIM.”
Blaga sustine ca legea partidelor politice ii este favorabila in acest caz, asa ca se va adresa instantei.
Vasile Blaga, co-presedintele PNL: „Orice judecator va inchide socotelile la primul termen, de pe scaun. PNL, rezultat din fuziunea PNL cu PDL, este succesorul siglelor si al denumirilor de PD, PNL si asa mai departe.

In final o concluzie a la Eugen Tomac, presedintele PMP: „PDL a fost infiintat de presedintele Traian Basescu si aici este spiritul PDL. vrem sa aratam electoratului ca nu am murit.”

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.