Un „luptător al Luminii” de la AUR Mureș pentru Primăria Brașov

Un „luptător al Luminii” de la AUR Mureș pentru Primăria Brașov

3 87

Cum haosul este întins și bine adâncit în bazarul AUR, la care se alătură toți fripturiștii, marginalizații și proscrișii, chemarea lui Vadim Tudor „Lăsați securiștii să vină la mine!” s-a transformat în „Lăsați infractorii și escrocii să vină la noi!”, la suveraniști, adică.
Azvârliți din diverse partide, noile achiziții ale AUR par mai degrabă un talcioc de vechituri politruce, absorbite prin filtrul Turnesol al patriotismului de partid, sub comanda unică și supremă a lui George Simion. Vineri brașovenii au avut ocazia să constate consternați prezentarea, într-o conferință de presă a AUR Brașov, a unui deputățel de Mureș al acestui partid, pe numele său Dan Tănasă, recuperat, recondiționat și refolosit(vă mai aduceți aminte de cei trei R de pe vremea industriei lui Ceaușescu!) pe post de candidat al acestui partid la Primăria Brașov. Săraca Gabriela Urse, chiar așa inadecvată cum era ea pentru această întreprindere, măcar mai știa pe unde este intrarea în primărie și cam care ar fi dezideratele administrației locale din municipiul nostru.
Diferendul dintre ea și deputata Loredana Predescu a pornit de la intenția Gabrielei de a poziționa pe primele locuri ale listei AUR de consilieri municipali foști pedeliști, considerați încă loiali lui George Scripcaru (ca și dânsa personal), fostul primar al Brașovului care candidează pentru un nou mandat la primărie din partea PNL-PSD. Exista temerea că grupul de consilieri ai AUR, odată intrat în CL se va alătura de facto consilierilor „partidului comasat”, coordonat de Scripcaru. Aspect care, probabil, nu putea fi tolerat de conducerea centrală a acestui partid.
Așa că în ultima clipă au „modificat schimbarea” și l-au teleportat pe Tănasă, deputat de Mureș, la Brașov, cu misiunea de a ridica steagul încăierării „Luminii” suveraniste cu „Întunericul” reprezentanților PNL și PSD la Primăria Brașov, ba chiar la Consiliul Județean, unde candidează ca președinte deputata Loredana Predescu. Numai că…lumina asta a partidului revoltat nu mai pare atât de luminoasă, iar întunericul acesta al comasaților nu arată chiar atât de întunecat, pentru Brașov cel puțin.

Aroganțe pesediste la Tănasă, aidoma lui Iordache-Altă întrebare!
Prezentat vineri de Loredana Predescu precum o trufă prețioasă extrasă din Parlament pentru a înnobila urbea brașoveană, asaltată de clanurile mafiote și interlope ale liberalilor și pesediștilor, Dan Tănasă a extrapolat și tupeul jegos al multor parlamentari AUR, sau USR de altfel, în conferința de presă brașoveană, opinând pesemne că provincialii de noi vom asculta smirnă elucubrațiile vituperante, fără conținut, doar împachetate în staniolul ieftin al formelor de exprimare ale galeriilor de pe stadioane.
N-a fost să fie așa, iar deputatul mureșean care ar locui vezi Doamne! la Brașov, nu mai reușea să găsească ieșirea din conferința de presă, repetând ca o placă de patefon stricată celebra sintagmă a lui Florin Iordache-Ordonanța 13: „Altă Întrebare”, refuzând să răspundă la acelea care i se adresau fără tendențiozitate, dar în șuvoi continuu de către ziariștii brașoveni.
Înghesuit precum o nevăstuică cu spatele la perete de către viperele jurnalistice brașovene, Tănasă se răstea la jurnaliști pe tema naturii intrinseci a întrebărilor adresate, pentru că pesemne prefera altele, despre iredentiști, nu despre proiectele sale pentru Brașov, pe care ar fi trebuit să le prezinte în acel moment: „Vă voi prezenta cu altă ocazie proiectele acestea!” a susurat el persiflant cu buza-i superioară ridicată în semn de dispreț.
Întrebat și ce-l recomandă pentru lupta suveranistă pentru Primăria Brașov, a spus că „Avem de ales între omul lui Veștea-Allen Coliban și omul PSD-George Scripcaru.
La Brașov funcționează blatul abject între cele două partide pentru primărie, voi da(în vileag probabil! N.n.) clanuri interlope care controlează, trebuie luptat etc.etc.etc”.
Adică mai pe înțelesul vostru nepricepuților, trebuie să vin eu de la Mureș să vă indic calea luminoasă pe care trebuie să pășiți. Iar ca să abordăm științific procedura de selectare a domnului Tănasă, reprezentantul InfoBrașov a solicitat în conferința de presă respectivă indicarea institutului de sondare a opiniei publice, întrucât președintele AUR Brașov asertase ideea folosirii unor cercetări sociologice plătite din banii săi personali.
Evident, institutele respective, căci două ar fi după precizările Loredanei Predescu, ar fi secretizate, ca și cercetările de rigoare, precum secretul armei secrete. Iar la întrebarea subsecventă, dacă Tănasă a fost și el măsurat în cercetarea sociologică de acum două săptămâni, răspunsul a fost afirmativ, deși în urmă cu zece zile Gabriela Urse era încă șefă de coloană sociologică pentru candidații AUR la Primăria Brașov.

Inițiative pentru Brașov ioc, un vot pozitiv consemnat, aroganțe cât cuprinde
Și, cum era și de așteptat, a survenit și o „Altă întrebare” din partea jurnalistului InfoBrașov pentru deputatul AUR de Mureș, exportat pe post de candidat expandat la Primăria Brașov:
Dacă a avut vreo inițiativă, sau vreo contribuție la vreuna a altuia în Parlamentul României, care să privească Brașovul. La care Tănasă a răspuns cu o aroganță demnă doar de aceea a lui Năstase, când le indica jurnaliștilor să-i numere ouăle. Anume că el face legi pentru țară, deci și pentru Brașov, deși este aproape imposibil să faci legi în Opoziție fiind, legile fiind înfăptuite de Putere, în genere.
Iar că întrebarea subsemnatului este tendențioasă. Deși, dacă nu s-ar fi pierdut cu firea atât de abrupt și-a fi adus aminte de pildă că la inițiativa legislativă-15 Noiembrie 1987, a deputatului liberal Gabriel Andronache, prin care se statuează că Parlamentul României prin Camera Deputaților va sărbători oficial această dată a aniversării revoltei muncitorilor brașoveni în fiecare an, Tănasă a votat-pentru, deși era o inițiativă a unui alt brașovean aflat într-un partid de la Putere.
Deputatul AUR apare în situația votului electronic ca votant la nr. 257. Iată, deci, că nu ne sfiim să arătăm și plusurile sale atunci când a realizat ceva pentru Brașov, chiar dacă a fost lovit de amnezie la conferința de presă și s-a stropșit degeaba la jurnaliști, reușind doar să-și arate o parte extrem de dezagreabilă a personalității sale.
Desigur că brașovenii se vor înghesui tumultuos să-l voteze ca primar, având această prestație îndoielnică.

Tănasă ar lupta cu clanurile interlope politice ale Brașovului, în Parlament, însă, cu cele ale traficanților de droguri, nu!!
Din tenebrele activității parlamentare a lui Dan Tănasă am desprins altceva însă, mult mai reprobabil și mai dezgustător, un pericol chiar pentru siguranța cetățenilor, în special a tinerilor României. La vremea adoptării unei prevederi legislative care stipula condamnarea traficanților de droguri exclusiv la pedepse cu închisoarea numai cu executare, domnul deputat AUR, Dan Tănasă, a votat împotriva legii, în situația votului electronic de la Cameră figurând cu-împotrivă- la poziția cu nr. 239, doar pentru că era opera parlamentarilor de la Putere.
Chiar dacă această înăsprire legislativă venea pe fondul unei creșteri exponențiale a consumului de droguri în România, deci și a traficului de asemenea substanțe. Nu numai Tănasă s-a opus, dar și alți deputați AUR, favorizând prin poziționarea lor netrebnică și iresponsabilă pedepse mai ușoare pentru clanurile interlope traficante de droguri. Pe agenția de știri HotNews a apărut atunci pe larg expunerea de motive și necesitatea votării unei asemenea legi:  

Camera Deputaţilor a adoptat, marți, în calitate de for decizional, „Legea 2 Mai”, care prevede că traficanţii de droguri de mare risc nu mai pot primi pedepse cu suspendare.
Totodată, proiectul de lege stipulează că tranzacționarea cu produse care au efecte psihoactive constituie infracţiune şi este pedepsită cu închisoare de la trei la 10 ani.
Actul normativ a fost inițiat în contextul accidentului provocat în august 2023 la 2 Mai,
unde un băiat de 19 ani care conducea băut a intrat cu mașina într-un grup de tineri și a ucis doi studenți.

Potrivit ministrului Justiției, Alina Gorghiu, pe parcursul anului 2022, 810 inculpați au fost condamnați definitiv pentru infracțiuni de trafic de droguri (intern sau internațional). Dintre aceștia, 402 au fost condamnați la pedepse cu executare în regim de detenție, iar pentru 379 de persoane (47% dintre traficanții de droguri) instanțele au pronunțat hotărâri de condamnare cu suspendarea executării pedepsei.
Numai în primele 10 luni ale anului 2023 au fost înregistrate 10.780 de dosare având ca obiect drogurile, faţă de anul anterior, în aceeaşi perioadă, 8.484, se arăta în articolul HotNews, o realitate înfricoșătoare care amenință să înghită ca un flagel de neoprit România, la fel ca alte țări vestice. Iar tocmai la o asemenea necessitate legislativă, prin adoptarea căreia se descuraja traficul de droguri, deputatul de Mureș, Dan Tănasă, s-a opus.
Ori că AUR n-ar vedea nimic în neregulă să se extindă și să se încurajeze traficul de droguri, având ca efect nenorocirea pe viață a nenumărați consumatori tineri cu precădere, ceea ce ar provoca direct, sau indirect ca la 2 Mai, multiple decese.
Ori că deputații AUR sunt atât de reduși intelectual și moral încât se opun la orice inițiativă legislative a celor de la Putere, chiar dacă este benefică pentru țară. Cert este că Dan Tănasă este un viu exemplu și un far luminos al reprezentanților suveraniștilor din Camera Deputaților descriși mai sus.
Cât despre candidatura sa la Primăria Brașov nu putem percepe decât dezagreabila aroma dulceagă a eșecului ineluctabil care-l împresoară, mireasmă respingătoare pe care au simțit-o toți jurnaliștii brașoveni prezenți la prima sa conferință de presă.
Despre înfăptuirile legislative ale deputatului Tănasă, inclusiv despre situația voturilor sale electronice, vom mai scrie, luîndu-i în considerare sfatul de a da vizita https:/www.cdep.ro al Camerei Deputaților.

Libiu Mateescu 

COMENTARII

  1. […] Îndemnați să dăm clik dacă dorim să vedem activitatea sa de la locul de muncă, conștiincioși ne-am conformat și iată ce am găsit: „Din tenebrele activității parlamentare a lui Dan Tanasă am desprins altceva însă, mult mai reprobabil și mai dezgustător, un pericol chiar pentru siguranța cetățenilor, în special a tinerilor României. La vremea adoptării unei prevederi legislative care stipula condamnarea traficanților de droguri exclusiv la pedepse cu închisoarea numai cu executare, domnul deputat AUR, Dan Tanasă, a votat împotriva legii, în situația votului electronic de la Cameră figurând cu – împotrivă – la poziția cu nr. 239, doar pentru că era opera parlamentarilor de la Putere.Chiar dacă această înăsprire legislativă venea pe fondul unei creșteri exponențiale a consumului de droguri în România, deci și a traficului de asemenea substanțe. Nu numai Tanasă s-a opus, dar și alți deputați AUR, favorizând prin poziționarea lor netrebnică și iresponsabilă pedepse mai ușoare pentru clanurile interlope traficante de droguri” – scria Libiu Mateescu, în infobrasov.net. […]

  2. Mateescule, cred ca ai primit câte o „liniuța” de la contracandidații lui Tanasa!

    • Numai unul ca ²gelulache² poate face astfel de comentarii.
      Chiar nu vreti sa respectati pe nimeni? nici pe dvs?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.