Un fost ministru de interne si consilier prezidential, Gabriel Berca, arestat pentru...

Un fost ministru de interne si consilier prezidential, Gabriel Berca, arestat pentru 30 de zile!

0 415

Gabriel Berca s-a prezentat vineri, la ora 15,40 la arestul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Bacău, după ce, anterior, magistrații Curții de Apel (CA) Bacău au admis cererea procurorilor DNA de arestare preventivă pentru 30 de zile a fostului ministru de interne. Avocatul lui Berca, Alexandru Pruteanu, a declarat că va depune recurs la decizia CA Bacău, care se va judeca săptămâna viitoare la ÎCCJ. La ora 12,55 expirase ordonanța de reținere a lui Berca.
Direcția Națională Anticorupție a informat, joi, că procurorii l-au reținut pe Gabriel Berca, senator la data faptei, pentru trafic de influență, urmând să fie prezentat Curții de Apel Bacău cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.
Potrivit unui comunicat al DNA transmis AGERPRES, în perioada aprilie 2010 — ianuarie 2012, Gabriel Berca, prin intermediul inculpatului Mihai Banu, a pretins și primit, atât pentru sine cât și pentru formațiunea din care făcea parte, de la un om de afaceri, în mai multe tranșe, suma totală de 185.000 euro pentru ca în calitate de senator și președinte al organizației județene Bacău a unui partid politic să își folosească influența personală pe lângă membri ai Guvernului, în vederea alocării unei sume de bani către o primărie de pe raza județului Bacău.
„Această sumă de bani era necesară pentru achitarea unor lucrări de construcție, în valoare de aproximativ 5,6 milioane lei, executate de firma omului de afaceri în beneficiul unității administrativ-teritoriale”, susțin procurorii.
Gabriel Berca este unul din politicienii care au trecut pe la toate partidele, fiind arestat ca membru al partidului generalului cu patru stele, Gabriel Oprea, UNPR.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.