Un ,,EHF Master Coach” construiește piramida handbalului la Kids Tâmpa Brașov

Un ,,EHF Master Coach” construiește piramida handbalului la Kids Tâmpa Brașov

0 108

După o vară cu schimbări în organigrama secției, Kids Tâmpa se pregătește de startul în noul sezon competițional și la secția de handbal, acolo unde pentru prima dată în istoria clubului, va avea piramida completă în campionat, la toate categoriile de vârstă.
Florin Paraschiv, cel care a fost numit în urmă cu patru luni, director tehnic al secției de habdbal, spune că a fost plăcut surprins de ce a găsit la Kids Tâmpa, club recunoscut mai mult pentru performanțele în fotbalul juvenil, dar care are potențial mare de creștere și la handbal. El face echipă cu Cristina Marin, o foarte tânără antrenoare care crește la rândul ei, îndrumată de profesorul Florin Paraschiv. “Trebuie să recunosc, a fost o provocare pentru mine să lucrez cu fetițe de la junioare 4 până la junioare 1, dar sunt plăcut surprins de ceea ce s-a întâmplat vara aceasta la Kids Tâmpa. În patru luni simt că am crescut enorm și chiar dacă nu ne vom putea bate de la egal la egal cu toate echipele, în campionat, eu văd un viitor frumos pentru acest club și în handbal. Lucrez cu Cristina Marin, o antrenoare în care eu îmi pun mare încredere, pentru că, deși e foarte tânără, o văd dornică să învețe enorm despre antrenoratul în handbal. De asemenea, la buna organizare și desfășurare a secției de handbal, un rol important îl au și Alina Roiu și Gabriela Văduva. Cred că împreună putem face lucruri frumoase la Kids Tâmpa”.
Oficialul secției de handbal a punctat că acest an competițional este unul de tranziție, în care principalul obiectiv este acela de a da încredere tuturor jiucătoarelor și de a le crește calitățile individuale. “Noi lucrăm de doar patru luni la un nivel mai ridicat, ori în doar patru luni nu ne putem fixa obiective de performanță. Cu siguranță, însă, ele sunt în planul de dezoltare a acesti secții, pentru că, ne dorim să formăm în Brașov, încă un club puternic la handbal, care să crească jucătoare pentru oraș și de ce nu, pentru echipa națională. Talent există peste tot, văd un potențial uman foarte mare și o dorință enormă a acestor fetițe de a se autodepăși. Depinde doar de noi cum le creștem. Ceea ce le transmit lor și celor din jurul nostru, este că noi concurăm la acest moment, doar cu noi înșine. Cel mai tare îmi doresc să ne bucurăm de handbal. Este extrem de important să învăm și să câștigăm, dar și să pierdem, iar din asta să ne luăm motivația de a ne pregăti pentru a fi mai buni”.

Florin Paraschiv a adăugat, însă, că din sezonul viitor, în mod cert handbalul va avea fixate și obiective de performanță. “Eu sunt de părere că o construcție sănătoasă a unei piramide în sport, începe cu formarea ei, cu acordarea de timp să se consolideze, iar la fiecare categorie în parte să se formeze o echipă cu relații bune de joc între fete. Abia după ce toate acestea sunt îndeplinite, putem fixa obiective de performanță. Asta nu înseamnă, însă, că nu vom intra meci de meci, în teren, cu gândul de a obține rezultate bune. Doar că, nu e corect să facem declarații despre obiective de clasament, în condițiile în care abia în această vară am reușit să ne înscriem la toate categoriile, chiar dacă, la unele dintre ele vom avea în teren jucătoare mai mici ca vârstă. Este important ca ele să joace, să aibă meciuri și să simtă pulsul competițiilor. În acest an, dacă e să fixez un obiectiv clar, acela este de a avea aceeași strategie de joc la toate echipele, pentru a le fi mai ușor să urce la un nivel superior dacă este cazul”.
Florin Paraschiv este EHF Master Coach, doctor în Știinte ale Educatiei, iar în cariera lui a mai antrenat la Centru Național de Excelență al FRH, Centrul Național Olimpic, Sporting Ghimbav – în divizia A, și nu în ultimul rând, Rom Cri Brașov, echipă la care a avut multe rezultate pozitive și a crescut mulți jucători care ulterior au fost promovați în echipe naționale, la mai multe categorii de vârstă.
În acest weekend, echipele de handbal de la Kids Tâmpa vor juca după următorul program: junioarele 1, în deplasare cu CSM Ploiești, junioarele 2, în deplasare la CSȘ Făgăraș și junioarele 3, la Săcele cu CSȘ Dinamo Brașov.

D.D.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.