Uluitor! BIG PHARMA comandă – UE execută! ECDC s-a apucat sa facă...

Uluitor! BIG PHARMA comandă – UE execută! ECDC s-a apucat sa facă studii clinice privind eficacitatea vaccinului anti-covid

0 164

Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC) a publicat o a treia versiune a unui protocol de studii clinice privind eficacitatea vaccinurilor anti-covid, preluând atribuțiile și finanțarea de la companiile producătoare. Cobai vor fi, de data aceasta, lucrătorii din spitale, personalul medical și auxiliar, dezideratul final fiind consolidarea bazei de dovezi pentru viitoarele decizii politice, susține instituția europeană.
UE ori nu are încredere în companiile producătoare ale vaccinurilor anti-covid, ori vrea să demonstreze acum, când tot personalul medical a trecut prin boală, cât de bune sunt serurile ARNm. Altfel nu se explică de ce Centrul European de Prevenire și Control al Bolilor (ECDC) finanțează studii clinice, deși atribuțiile aparțin producătorilor, pentru a verifica eficacitatea vaccinurilor împotriva covid.
De data aceasta, în versiunea a treia a protocolului ECDC, luați în vizor sunt medicii, asistentele și personalul auxiliar din spitale, un grup numai bun de studiat, având în vedere că marea lor majoritate au trecut deja prin boală și au dobândit imunitate.
ECDC încurajează aprobarea activă și implementarea acestui protocol, care dincolo de studiile finanțate de ECDC, urmărește consolidarea bazei de dovezi pentru viitoarele decizii politice”, se arată într-un raport al ECDC. Obiectivul principal al acestui protocol de studiu este de a măsura eficacitatea vaccinului anti-covid-19 în cadrul spitalelor, în rândul lucrătorilor din domeniul sănătății eligibili pentru vaccinare împotriva infecției SARS-CoV-2.
În funcție de dimensiunea eșantionului, obiectivele secundare sunt măsurarea eficacității vaccinului împotriva infecției cu variantele de interes SARS-CoV-2, împotriva infecției simptomatice, asimptomatice și severe cu covid-19, după statutul de vaccinare, după tipul de vaccin și prin combinarea diferitelor tipuri, după timpul de la vaccinare și între dozele de vaccin, pe diferite grupe de vârstă, după sex, pentru diferite comorbidități cu risc ridicat, la cei cu infecție anterioară SARS-CoV-2 și prin reinfectare cu SARS-CoV-2 în perioada de studiu.

Nu scapă nimeni dintr-un spital
La aceste studii pot fi incluse toate categoriile de personal sanitar din spitale, precum și personalul auxiliar.
Astfel, pe lângă medici și asistente, sunt luați în calcul personalul de curățenie și spălătorie, medici și tehnicieni cu raze X, funcționari, flebotomiști, terapeuți respiratori, nutriționiști, asistenți sociali, kinetoterapeuți, personal de laborator, grefieri de admitere/primire, transportatori de pacienți, personal de catering etc.
Potrivit protocolului ECDC, poate fi inclus tot personalul medical eligibil pentru vaccinare împotriva covid-19, atâta timp cât pot fi colectate informațiile despre marca vaccinului, numărul de doze și datele vaccinării.
Singurii care pot fi excluși de la participarea la studiile clinice ordonate de ECDC sunt angajații din spitale care nu sunt eligibili pentru vaccinarea împotriva covid-19 sau pentru care vaccinarea este contraindicată sau care au semnat un formular de consimțământ informat.

3 luni de urmărire
Perioada de studiu ar fi necesar să asigure tuturor persoanelor înscrise o urmărire minimă până la trei luni și mai mult, dacă este fezabil. Timpul de urmărire va depinde și de nivelul circulației virale. Documentarea exactă a stării de vaccinare este esențială pentru acest studiu, susține ECDC, iar obiectivul urmăririi este identificarea de noi cazuri de infecție cu SARS-CoV-2, modificări ale stării de vaccinare (de exemplu, nevaccinați care au primit vaccinul, cei vaccinați cu o doză care au primit a doua doză) și modificări ale expunerilor potențiale.
Participanții sunt urmăriți cu un sondaj săptămânal pentru a raporta modificările de sănătate sau ale statutului de vaccinare, precum și expunerile profesionale și personale probabile. Testarea RT-PCR și secvențierea genomică se va face săptămânal, iar probele de sânge la interval de 12 săptămâni, pentru identificarea cazurilor asimptomatice care ar fi putut fi infectate în timpul perioadei de studiu și evaluarea nivelelor anticorpilor în timp.

Sursa: yogaesoteric.net

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.