ULTRAȘII sârbi: „Vă mulțumesc, fraților!” după „Kosovo e Serbia”! dar și „Basarabia...

ULTRAȘII sârbi: „Vă mulțumesc, fraților!” după „Kosovo e Serbia”! dar și „Basarabia este România!”

3 276

După gestul ultraților români de la gruparea „Uniți Sub Tricolor” care au afișat un banner cu mesajul „Kosovo e Serbia” (moment în care arbitrul a decis să întrerupă partida) fanii celor de la Partizan Belgrad au facut un gest de raspuns pe măsură.
Gestul ultrașilor români a fost salutat de omologii din Serbia, care au afișat un banner de mulțumire la un meci de baschet disputat miercuri.
Chiar dacă evenimentul a fost blamat în spațiul public, fanii de la Uniți Sub Tricolor au reacționat rapid și au transmis un mesajul pe rețelele sociale.

„Vă mulțumesc, fraților”

Iată în foto jos cum arată mesajul afișat de GROBARI, suporterii de peluză ai clubului Partizan Belgrad, la un meci de baschet cu Fuenlabrada (Spania), în semn de mulțumire și apreciere pentru afișajul și acțiunea realizată de grupul nostru aseară, pe Arena Națională.
Banner-ul afisat in Serbia:

Adevărul e unul singur și nu trebuie cenzurat: „Kosovo e Serbia!”,

Reacția presei internaționale, după mesajul fanilor de la „Uniți Sub Tricolor” din partida cu România-Kosovo
La scurt timp după petrecerea evenimentelor de pe Arena Națională, presa internațională a reacționat.
Jurnaliștii de la BBC, Marca, AS sau Gazzetta Dello Sport au scris despre gestul fanilor români, care a fost unul cu trimitere politică.

„Independența Kosovo este recunoscută de 100 de țări, inclusiv Regatul Unit, dar România se numără printre puținele țări din UE care nu o fac. Susținătorii români au ridicat și un banner pe care scria ‘Basarabia este România’ în aceeași parte a terenului cu cel cu mesajul anti-Kosovo. Basarabia, care făcuse parte din România în perioada 1918-1940, este împărțită între Moldova și părți ale Ucrainei”, a scris BBC.

Răspunsul restului publicului de pe stadion împotriva ultrașilor a fost exemplar. Cu jocul suspendat și jucătorii la vestiare, când ultrașii au început să strige ‘România, România’, restul publicului a răspuns invitându-i să plece ‘afară, afară’.
Jocul s-a reluat, în sfârșit, după mai bine de 50 de minute. Bineînțeles, cu un avertisment serios: ‘Nu mai cântați numele vecinilor noștri. Este ultimul avertisment. În caz contrar, întâlnirea va fi suspendată definitiv’. A existat, la mijloc, o încercare de evacuare a ultrașilor… dar nu s-a reușit”, au notat spaniolii de la Marca.

Spaniolii de la AS au titrat: „Scandal politic în România: jucătorii din Kosovo părăsesc terenul”.

Gazzetta dello Sport, cea mai importantă publicație a Italiei, a scris: „La București, ultrașii au scandat Kosovo e Serbia. Arbitrul a suspendat provizoriu România – Kosovo”.

Vlad T.
Sursa: Facebook@unitisubtricolor

COMENTARII

  1. Daca tot ati vorbit amandoi de comunism, trebuie mentionata si „fata” lui numita bolșevism. La acesta trebuie adaugat faptul ca romanii sunt printre primii care vad pericolul imens ce il prezinta comunism-bolsevismul pentru societatea umana. In plus mai trebuie spus că romanii sunt primii care lansează o miscare impotriva acestui flagel.

  2. De cântau „Slavă Ucrainei” ori „Trăiască LGBQT”, atunci jurnaliștii occidentali se tăvăleau de fericire. Încă o dovadă că ideologia comunistă s-a născut în Occident.

    • Am un amendament. Sunt de acord cu dvs. La text trebuie adugat detaliul legat de etnie, toti sunt evrei. De ce trebuie specificat, pentru că o parte din cei care au „nascut comunismul” , promovat, sustinut și controlează fenomenul sunt localizați și în alte zone ale planetei.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.