ULTIMA ORĂ. Ciolacu, gata să discute cu liderii sindicali din Educație, pentru...

ULTIMA ORĂ. Ciolacu, gata să discute cu liderii sindicali din Educație, pentru a se evita GREVA GENERALĂ

0 99


Liderul PSD – aflat la momentul de față în fruntea Camerei Deputaților, dar care, după rotativa guvernamentală, ar urma să ajungă în fruntea Executivului – se arată dispus să discute cu mai-marii sindicatelor din Educație. Totul, pentru a se evita greva generală anunțată pentru luni.

Ciolacu: Sper că liderii sindicali înțeleg că această grevă produce haos
„Sunt dispus să discut, în orice moment, pe parcursul acestui weekend, cu liderii de sindicat din învățământ și să facem împreună toate eforturile necesare pentru a evita greva generală. Am vorbit și cu premierul Ciucă și am garanția că are o disponiblitate similară la dialog.
Liderul PSD încheie postarea menționând că „există cu siguranță soluții la care putem ajunge cu calm și rațiune, în timp ce copiii își văd liniștiți de școală”. „Cred că asta așteaptă românii și de la liderii politici, și de la cei sindicali”, conchide Ciolacu.

Lider sindical, după discuțiile de la Guvern: Ni s-au avansat nişte propuneri nesatisfăcătoare

Nemulțumiți de discuțiile avute, miercuri, la Guvern, în ziua în care în unitățile de învățământ fusese o grevă de avertisment de două ore, sindicaliștii din Educație au anunțat că greva din învăţământ va începe luni, 22 mai. Preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Educaţie „Spiru Haret”, Marius Nistor, a făcut mai multe precizări în acest sens, după întâlnirea de miercuri cu reprezentanţii Guvernului.
Ni s-au avansat nişte propuneri pe care noi le considerăm nesatisfăcătoare în momentul de faţă, respectiv aplicarea în integralitate a Anexei opt pentru toţi cei care sunt prinşi pe anexa în cauză, Anexa opt pe Legea 153, şi posibilitatea prinderii în programul de guvernare a învăţământului ca prioritate naţională.
Asta este ceea ce s-a lansat în urma discuţiei respective(…). Ce pot să vă transmit foarte clar: greva care a fost anunţată va începe luni, 22 mai, în toate unităţile de învăţământ preuniversitar.
Nu avem niciun motiv în momentul de faţă pentru a renunţa la această formă extremă de protest. Nu ne-am dorit-o”, a spus Marius Nistor, citat pe pagina de Facebook a Federației Sindicatelor din Educație „Spiru Haret”.

Sursa: national.ro

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.