Traienica de la fantanica

Traienica de la fantanica

0 251


Dupa ce ex-presedintele Iliescu ne-a aburit cu modelul suedez si democratia originala, este randul presedintelui Basescu sa-si aleaga vremurile si meleagurile dupa care sa-si potriveasca ceasul si discursul politic. Si se vede treaba ca Traian prefera drept model, cum altfel? Roma antica. Omul vrea sa adune poporul in piata si sa-l intrebe de sanatate, iar in loc de arenele cu ?gladiatori, se foloseste de CNSAS, DNA si Procuratura. Traian si spuma pedista stau in loja si privesc cum gladiatorii de la PSD si PNL, cu pieptul gol si dosarele deschise pe masa, se lupta cu DNA.


Cat despre piata publica, oratorul Basescu a propus ca o data la trei luni, plebea sa se adune in Piata Universitatii si sa-i aclame discursurile. Zis si facut. De fapt zis pe de-a-ntregul si facut pe jumatate, fiindca presedintele si-a amintit de piata dupa 6 luni. Bun si asa! A trimis armatele de ONG –uri la Primarul Adrian sa ceara voie pentru adunarea populara si a pus de-o orchestra, ca doar nu era sa danseze tineretul pe discursul prezidential. Dupa 5 ore de intarziere, presedintele s-a infiintat la fantana din piata Universitatii, unde il asteptau cca 1000 de fani (ai sai sau ai muzicantilor), printre care si nelipsita Udrea si nelipsitul Boc.


Cu acest prilej am aflat ca presedintele, constiincios, a fost in Piata si in 30 iunie, dar in afara de cele 30 de grade Celsius si naduseala de pe chelie nu-l astepta nimeni. Pai poate ca o fi fost Udrea plecata din tara. Iar pe Boc posibil sa nu-l fi zarit, poate era vreun tufis in fata lui. Paranteza: amanuntul cu temperatura seamana cu ala cu “Elena adu-mi constitutia”, adica vrea sa aduca un plus de veridicitate minciunii si nu aduce decat riduri in coltul gurii, de la zambetele prelungite. Daca se mai intampla ca la 30 de grade, sau la minus 30 de grade, ca vine iarna, sa nu fie nimeni in piata la intalnire, cer Presedintiei despagubiri in crème antirid!


In fine, n-am inteles care a fost scopul mitingului, afara de baia de multime. Si daca tot ii place asa de mult baia si daca tot vrea sa reinvie Roma antica, poate n-ar strica sa incerce niste consultari populare la o baie publica: cu clabuci, baloane de sapun, frectii si gargara! Iar Boc ar avea ocazia sa-si arate atasamentul fata de Cotroceni cu sapunul si prosopul.


Pana una alta, misto ideea cu Roma antica. Numai de nu i-ar veni lui Basescu sa-l imite pe Cezar care a fost numit “dictator pe termen nelimitat, tribun pe viata si cenzor “. Il placem mai mult ca Traienica de la fantanica!

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.