Tragedia de la Mihailesti in fata instantei

Tragedia de la Mihailesti in fata instantei

0 292

Judecatoria Focsani i-a condamnat la 4 ani de inchisoare pe inculpatii din dosarul Mihailesti. Astfel, Ionel Neagoe, patronul Companiei Ney Transport Dolj, Mihai Guna, patronul SC Mihtrans SRL Dolj, si Ioan Gherghe, fostul director al Dolj Chim Craiova, au fost condamnati la 4 ani inchisoare si interzicerea drepturilor civile pe perioada detentiei pentru infractiunile de ucidere din culpa, vatamare corporala si distrugere din culpa.


De asemenea, instanta a dispus acordarea de despagubiri civile de peste 60.000 de euro pentru familia ziaristei Antenei l, Elena Popescu, decedata in timpul deflagratiei si peste 80.000 de euro pentru familia cameramanului Antenei 1, Ionut Barbu.


Daunele totale acordate celor peste 40 de persoane care au cerut despagubiri civile in acest dosar sunt de 3,24 milioane de lei si 430.000 euro. De asemenea, inculpatii trebuie sa achite onorariul avocatilor care se ridica la 3.000 lei si sa plateasca cheltuielile de judecata ale partilor civile.


?


In deflagratia de la Mihailesti de pe data de 24 mai 2004 si-au pierdut viata 18 persoane, iar alte 13 au fost grav ranite. Conform rechizitoriului intocmit de procurorii de pe langa Parchetul General, explozia camionului incarcat cu azotat de amoniu si in preajma caruia s-au aflat victimele a produs pagube de peste 2 miliarde lei vechi. La pronuntarea sentintei nu au fost prezenti decat ziaristii. Decizia se poate ataca cu recurs in termen de 10 zile de la pronuntare.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.