Totusi, cum s-a ajuns la terorism pe planeta albastra?

Totusi, cum s-a ajuns la terorism pe planeta albastra?

2 696

Un singur lucru nu poate Dumnezeu: sa ne mântuiască fără consimtamantul nostru. Nicolae Steinhardt Daca Dumnezeu nu exista si eu cred, n-am pierdut nimic! Dar daca Dumnezeu exista si eu nu cred, atunci am pierdut totul... - N. Iorga, dupa Blaise PASCAL -

Fiica marelui evanghelist nonagenar, Billy Graham, Anne Graham, intr-un interviu in emisiunea „Early Show”
(Spectacolul matinal), a fost intrebata de  Jane Clayson, cu  privire la atacurile din 11 septembrie 2001 si i s-a pus o intrebare la care multi ar fi dat raspunsuri nesatisfacatoare: „Cum a putut Bunul Dumnezeu sa lase  sa se intimple asa ceva si sa priveasca atat de nepasator aceasta  catastrofa de pe pamantul Americii?”
Anne Graham, dupa ce a  meditat cateva clipe, a dat un raspuns magistral, a raspuns cu niste  replici foarte logice, profunde si inspirate, nepregatite dinainte (se poate vede pe videoclipul inregistrat). Ea a precizat foarte calm  si explicit, precizand urmatoarele:
„Si eu mi-am pus deseori aceasta intrebare si mi-am gasit urmatoarel raspunsuri… Cred  – nu cred, dar sunt profund convinsa  – ca Dumnezeu a fost si ramane adanc intristat  de aceasta, la fel ca si noi, numai ca noi, de ani de zile, Īi  spunem si chiar Ii poruncim sa  iasa din scolile noastre,  din guvernul si din vietile noastre, ca ne descurcam si singuri,fara ajutorul Lui… Si, fiind El un adevarat gentleman, cred ca pur si  simplu S-a dat, calm, la o parte…
Cum de mai indraznim noi oare sa-I cerem binecuvintarea, mila si protectia Sa, daca Ii cerem sa ne lase in  pace? (Īn lumina recentelor evenimente, fiind vorba de atacuri teroriste, atacuri armate in scoli etc.)
Cred ca totul a inceput cind Madeleine Murray O’Hare`(doamna care a cerut ca America sa devina o tara atee si care a fost  ucisa, iar corpul ei a fost gasit recent) a  afirmat`ca nu  dorea  nici un fel de rugaciuni  in scolile
noastre, iar noi am spus O.K. Cererea ei a fost aprobata si a devenit lege obligatorie in SUA…
Apoi, cineva a spus ca mai bine nu am citi Biblia in scoli (Biblia care spune sa nu ucizi, sa nu furi si sa-ti iubesti  aproapele ca pe tine insuti), iar noi am spus O.K.
Apoi, dr.  Benjamin Spock a spus ca nu ar trebui sa ne plesnim copiii atunci cind se poarta urit, pentru ca aceasta le-ar afecta mica lor personalitate si stima de sine (fiul dr. Spock s-a sinucis). Iar noi am spus ca un expert trebuie sa stie ce vorbeste, asa ca am spus O.K. scara a
Apoi, altcineva a spus ca profesorii si dirigintii nu ar trebui sa ii disciplineze pe copii atunci cind gresesc. Iar conducatorii de scoli au spus ca nici un membru al personalului sa nu atinga vreun  elev atunci cind se poarta urit,  pentru ca scolile nu au nevoie de  publicitate proasta si in nici un caz de procese. (Totusi, exista o mare
diferenta intre a disciplina si a atinge, a bate, a plesni, a lovi,  a umili, etc.). Iar noi am spus O.K.
Apoi, cine stie ce membru inteligent al consiliului de conducere al vreunei scoli a spus ca, baietii fiind  baieti, vor  face dragoste oricum, deci ar trebui sa le dam fiilor nostri  prezervative. Asa, ei vor putea sa se distreze cit vor, iar noi nu vom  trebui sa le spunem parintilor ca le-au primit de la scoala. Iar noi am spus O.K.
Apoi, unii dintre alesii nostri de virf au spus ca nu conteaza  ceea ce fac in viata lor privata atit timp cit isi  fac treaba la slujba. De acord, a spus fiecare din noi, mie nu-mi pasa  de ceea ce face altcineva, inclusiv presedintele, in viata sa privata,  atit timp cit am o slujba si economia merge bine.
Apoi, niste libertini au cerut sa tiparim cat mai multe reviste cu femei goale, in semn de respect si apreciere a frumusetii feminine.. Iar noi am spus O.K.
Apoi  altcineva a impins acea apreciere un pas mai  departe, publicind fotografii cu copii goi, si inca mai departe, afisindu-le pe Internet. Iar noi am spus O.K., au dreptul la  libera exprimare.
Apoi, industria show-business-ului a  spus: hai sa facem  show-uri TV si filme care sa promoveze indepartarea de Dumnezeu,  violenta si sexul ilicit, sa inregistram melodii care sa incurajeze violurile, drogurile,
crimele,sinuciderea si temele satanice. Iar noi am  spus ca nu este deci entertainment-amuzament, nu are efecte adverse si oricum nu o ia nimeni in serios, asa ca totul a mers inainte. Iar acum ne intrebam speriati de ce copiii nostri nu au constiinta, de ce nu disting binele de rau, de ce nu ii deranjeaza sa  ucida pe straini,  pe colegii de clasa  sau pe ei insisi.
Probabil ca,  daca ne-am gindi mai mult, ne-am da seama de ce. Cred ca totul se reduce la faptul ca ceea ce vei semana,aceea  vei si culege.
Noi ii spunem lui Dumnezeu:  Draga Doamne, de ce nu ai salvat-o pe acea fetita ucisa in clasa? Iar Dumnezeu raspunde:  Dragul meu, Eu am fost alungat din scoli, nu puteam fi acolo. Cum puteam Eu fi acolo, cind voi  mi-ati spus sa plec din scoli?MICHELANGELO b
E ciudat cum  oamenii  Il dispretuiesc pe Dumnezeu, si apoi se intreaba cu naivitate de ce  totul merge tot mai prost. Este ciudat cum de credem tot ceea ce scriu ziarele, dar noi ne indoim de ceea ce spune Biblia.
E ciudat  cum de toti oamenii vor sa mearga in ceruri, desi nu cred, nu gindesc,  si nu spun sau nu fac nimic din ceea ce scrie in Biblie.
Este  ciudat cum de unii pot spune: da, eu cred in Dumnezeu si de fapt sa il urmeaza pe Satana, care,  se stie ca, la  randul lui, crede si el in Dumnezeu…
E ciudat cum ne repezim  sa judecam, dar nu ne place sa fim  judecati.
E ciudat cum de se pot trimite mii de glume prin e-mail si ele se raspindesc precum focul salbatic, dar cind incepi sa trimiti mesaje privindu-L pe Dumnezeu, oamenii se gindesc de doua ori inainte de a le  trimite si altora.
E ciudat cum de tot ceea ce este vulgar,  crud  si> obscen  trece liber prin cyberspatiu, dar orice discutie  publica despre Dumnezeu este impiedicata la scoala  si la locul de munca.
Este, in sfarsit, ciudat cum poate fi cineva atit de inflacarat de dragoste pentru Hristos fiind in acelasi timp un crestin  invizibil in timpul saptaminii.”

E ciudat cum de ma ingrijoreaza mai mult ceea ce cred oamenii despre mine si mai putin ceea ce crede Dumnezeu despre mine.

Un singur  lucru nu poate Dumnezeu: sa ne mântuiască fără consimtamantul nostru.
Nicolae Steinhardt

Daca Dumnezeu nu exista si eu cred, n-am pierdut nimic!
Dar daca Dumnezeu  exista si eu nu cred, atunci am pierdut totul…
N.  Iorga, dupa Blaise PASCAL –

COMENTARII

  1. DAR DE AICI, DE PE ACEST SITE,
    CUM POATE FI TRIMIS SI ALCUIVA ACEST SPLENDID MESAJ?

  2. DAR DE AICI, DE PE ACEST SITE,
    CUM POATE FI TRIMIS ALCUIVA ACEST SPLENDIT MESAJ?

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.