Totul despre aceste zile de toamna

Totul despre aceste zile de toamna

0 190

Dupa cum ne spune meteorologul Viorica Dima, avem parte, anul acesta, de o toamna calduroasa si cu precipitatii putine, primii fulgi venind abia in noiembrie.
Toamna acestui an aduce temperaturi usor mai ridicate in partea de sud-est a tarii, peste 25 de grade – si abia apoi 20 in noiembrie – cel putin la inceputul lunii. In rest regimul termic ramane normal.
Ploile vor fi ceva mai abundente doar la nivel local in vestul, centrul si nordul tarii. In restul regiunilor, regimul pluviometric se anunta normal. Luna octombrie este oricum una din cele mai sarace in precipitatii, iar partea a doua a lui noiembrie deja ne duce cu gandul la primii fulgi de zapada..
Cat priveste restul de septembrie, meteorologii anunta vreme destul de placuta la sfarsitul acestei saptamani, desi temperaturile estivale din zilele precedente devin treptat o amintire.
Inca de ieri in Moldova a patruns aer rece dinspre Rusia, maximele scazand simtitor fata de joi, doar 18-19 grade Celsius aºteptandu-se in Bucovina, iar ploile – cei drept salbe si putine – isi fac si ele aparitia, ne avertizeaza meteorologul Viorica Dima. Iar locuitorii ar trebui sa umble putin la garderoba de toamna, caci nu se intrevede curand vreo incalzire serioasa.
In sudul tarii insa abia in noaptea de vineri spre sambata a inceput sa ploua putin si slab, ieri fiind totusi cald , cu 25 de grade la Constanta, 29 la Calarasi si Bucuresti, si chiar 30 la Giurgiu, valori de luna lui cuptor, nu de septembrie tarziu.
Azi si maine, si aici, in Campia Romana, mercurul coboara cu 4 -5 grade in termometre, spre 24 – 25, desi vremea redevine frumoasa ca aspect.
In vest ploile nu ajung, aici se menþine timp frumos, cu 25-26 de grade in fiecare zi de sfarsit de saptamana.
Asadar, au fost cateva ploi slabe ieri in est, iar noaptea, in sud, apoi vremea redevenind frumoasa, dar ceva mai racoroasa decat pana acum, cu precadere in regiunile extracarpatice.
Si uite cum stimata doamna/ ne semnaleaza ca e toamna.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.