Timpul pierdut pe DN1 între Azuga și Predeal se va majora cu...

Timpul pierdut pe DN1 între Azuga și Predeal se va majora cu sprijinul CNAIR

0 52

Noi şantiere pe DN 1. CNAIR vrea să repare două zone cu probleme grave la ieșirea din Azuga spre Predeal

Două zone cu tasări și risc de surpare ale Drumului Național 1 Valea Prahovei urmează să intre în reparații la ieșirea din Azuga spre Predeal, potrivit CNAIR care a scos la licitație un contract pentru autorizații și proiect tehnic necesare lucrărilor de consolidare ale DN 1 între km. 136+800 și 137+600.
La ieșirea din Azuga (jud. Prahova) și intrarea în Predeal (jud. Brașov) sunt două zone cu probleme de stabilitate ale DN 1 pe banda de coborâre Brașov-Ploiești, pe partea cu râul Prahova și Magistrala CFR București-Brașov.
Expertiza tehnică realizată în 2022 (de Proex Construc) pe care a consultat-o Economedia arată că problema cea mai serioasă este la km. 137+550 unde platforma drumului este susținută de un zid de sprijin cu o lungime de 136 metri.
,,Jumătate din partea carosabilă și acostamentele aferente zidului de sprijin au suferit degradări majore, iar zidul de sprijin din zidărie de piatră prezintă desprinderi de piatră majore accentuate în permanență de trepidațiile date de circulația rutieră, ca intensitate și ca greutate. (n.r pe DN 1 Valea Prahovei camioanele circulă fără autirizații speciale doar noaptea). Colapsul se poate produce în orice moment cu consecințe greu de evaluat asupra siguranței circulației rutiere : blocarea circulației rutiere pe banda Brașov-Ploiești, accidente rutiere etc. ” se arată în studiu.
Conform oficialilor de la CNAIR durata contractului pentru servicii de proiectare DALI (detalii Autorizație Lucrări Intervenție), Proiect Autorizație de Construire, proiect tehnic execuție și Asistență tehnică pe durata execuție lucrări este de 22 de luni cu 6 luni pentru asistență tehnică pe durata execuției.
Ofertele la contractul CNAIR – Direcția Regională de Drumuri și Poduri București pot fi depuse până pe 5 martie.
Pentru anul acesta, primul șantier de pe DN 1 Valea Prahovei, va fi cel de la Posada unde sunt două oferte pentru reparațiile podului realizat în anul 1925. (V.T.)

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.