Tarom, Blue Air si Carpatair la control !

Tarom, Blue Air si Carpatair la control !

0 271

Echipe de specialisti din cadrul Autoritatii Aeronautice Civile Romane vor efectua timp de o saptamana controale la trei companii, Tarom, Carpatair si Blue Air, ca urmare a unui ordin venit din partea ministrului transporturilor, Radu Berceanu.


?


Acesta a dat luni un ordin pentru efectuarea unor verificari la companiile aeriene ca urmare suspendarii la sfarsitul saptamanii trecute a curselor Air Madrid si Club Air.


?


Verificarile vor fi efectuate timp de o saptamana de specialistii din cadrul Autoritatii Aeronautice Civile Romane, urmand ca la sfarsitul lunii ianuarie sa fie facut public raportul final. Companiile care vor fi verificate de specialistii AARC sunt Tarom, Carpatair si Blue Air.


?


Saptamana trecuta,? Carpatair a avut probleme, un avion al companiei cu 23 de persoane la bord si un echipaj format din trei membri, avand ca destinatie Timisoara, a aterizat de urgenta pe aeroportul din Budapesta. Conform primelor cercetari, cauza aterizarii fortate a fost o defectiune la unul dintre motoarele de pe partea dreapta care fusese schimbat recent. Pasagerii aflati in avion au ajuns la Timisoara la bordul unei alte aeronave.


?


La inceputul lunii decembrie, avionul compania Blue Air care venea de la Torino a aterizat pe aeroportul Arad pentru ca nu putea ateriza la Bucuresti, unde ar fi trebuit, din cauza cetii. Calatorii s-au declarat nemultumiti pentru ca nu li s-au asigurat conditiile minime de cazare si ca nu li s-a oferit alt mijloc de transport catre Bucuresti, pe cale rutiera. Ulterior cativa cetateni italieni au formulat o plangere catre ambasada Italiei la Bucuresti, impotriva companiei Blue Air.


?


Referitor la acest incident, Berceanu a precizat ca firma nu avea o aeronava a carei aparatura sa ii permita sa aterizeze in conditii de vizibilitate minima, iar pilotul nu era calificat pentru aceasta operatiune.


?


Surse din cadrul MTCT, au declarat la sfarsitul saptamanii trecute ca Ambasada Spaniei a notificat ministerul ca Air Madrid nu va mai efectura curse in Romania din cauza unor probleme descoperite de Ministerul? Economiei si Transporturilor din Spania care a decis sa retraga companiei licenta de zbor. Din aceasta cauza, peste 200 de romani care au vrut? sa se intoarca acasa de sarbatori au ramas blocati pe aeroporturile din Barcelona si in Brajas, din Madrid.


?


De asemenea, pentru Club Air, care opera pe aeroporturile Baneasa, Timisoara si Bacau, Autoritatea Aeronautica Italiana a decis sa suspende licenta pentru nerespectarea normelor de siguranta.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.