Tariceanu sustine reducerea contributiei pentru asigurarile sociale

Tariceanu sustine reducerea contributiei pentru asigurarile sociale

0 221

Premierul Calin Popescu Tariceanu i-a cerut ministrului Muncii, Paul Pacuraru, ca, impreuna cu Ministerul Economiei si Finantelor, sa pregateasca reducerea contributiei la asigurarile sociale cu aproximativ sase procente.


Premierul Calin Popescu Tariceanu a anuntat, in urma cu aproximativ trei saptamani, ca nivelul contributiilor de asigurari sociale platite de angajati ar putea fi diminuat anul viitor cu pana la sase puncte procentuale. „Am decis ca este o prioritate pentru 2008 reducerea cu pana la 6% a contributiei pentru asigurari sociale pe care fiecare angajat trebuie sa le plateasca”, a spus atunci Tariceanu, care a apreciat ca este mai important ca banii sa ramana la „cetatenii activi” decat la stat.


Reprezentantii Ministerului Muncii au precizat la acea data, inainte ca potofoliul de ministru sa fie preluat, prin restructurarea Guvernului, de Paul Pacuraru (PNL) de la democratul Gheorghe Barbu, ca institutia va cauta mai intai solutii pentru reducerea constributiilor sociale si abia apoi va lua o decizie in acest sens.


Contributiile sociale sunt de 45,5% in prezent, cumulat pentru angajat si angajator. Autoritatile au redus nivelul cu doua puncte procentuale, la inceputul acestui an, din cota platita de companii.


De asemenea, premierul Tariceanu i-a mai cerut ministrului Muncii sa lucreze indeaproape cu reprezentanti ai mediului de afaceri pentru implementarea, in parteneriat cu Ministerul Educatiei, Cercetarii si Tineretului, a componentelor Programului Operational Sectorial Resurse Umane privind educatia. El a aratat ca firmele din Romania sunt cele mai abilitate sa ofere informatii corecte despre necesitatile de pe piata muncii, iar exigentele educationale trebuie adaptate acestora necesitati.


?


Maria Calugaru

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.