Tablori si statuete realizate de Salvador Dali, capturate la Iasi

Tablori si statuete realizate de Salvador Dali, capturate la Iasi

0 213


7 statuete realizate de catre Salvador Dali si 5 tablouri realizate de catre Felix Tabasco si Juan Ismael, care au fost furate in urma cu 10 ani, au fost capturate vineri de politistii de frontiera din Iasi in colaborare cu DIICOT.


Potrivit politistilor, obiectele de arta au fost furate din Los Angeles si Spania si au fost gasite ca urmare a monitorizarilor si investigatiilor sub acoperire la trei tineri ieseni ce au fost retinuti in timpul unui flagrant organizat de politistii de frontiera ieseni. Cei trei infractori incercau sa comercializeze operele de arta pe piata neagra, pentru suma ?de 110.000 de euro.


Infractorii au fost dusi la Parchetul de pe langa Tribunalul Iasi urmand a fi cercetati sub acuzatia de ?savarsire infractiunilor de initiere sau constituire ori aderare sau sprijinire a unui grup, in vederea savarsirii de infractiuni, detinerea, comercializarea sau orice operatie privind circulatia bunurilor culturale mobile, care fac parte din patrimoniul cultural al unui stat strain si care au fost exportate ilegal, furt calificat, spalare de bani prin dobandirea, detinerea si folosirea unor bunuri cunoscand ca acestea provin din infractiuni.


?

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.