Știe cineva răspunsul, pe cine slujește Ministerul Justiție?

Știe cineva răspunsul, pe cine slujește Ministerul Justiție?

1 67

Precum se știe, „ministru” provine din „ministerium”, termen latin cu sensul de slujire. Sau de aflat în slujba comunității…
Recent,am avut prilejul să o urmăresc pe Alina Gorghiu, șefa de la Justitie, făcând o declarație cu cântec. Parea încântată de strădania depusă, în ultimul an, de ministerul ce îl conduce pentru aducerea în țară a câtorva sute de condamnați definitiv și irevocabil ce se sustrăgeau de la executarea pedepselor.
Pentru repatrierea acestor infractori, statul român, după afirmația doamnei ministru, a cheltuit cca.10 milioane de lei.
Ca simplu contribuabil, am cazut pe gânduri! Nu ar fi mai potrivit ca Ministerul Justiției să inițieze un proiect legislativ prin care să se modifice Codul de Procedură Penală pentru a-i împiedica pe infractori să fugă din țară?
Coaliția PSD-PNL, dacă dorește, poate schimba și formula apei, nu?T
ot în stand-by e ținută și chestiunea răspunderii magistraților.
Pana acum, cu toate dovezile oferite de CEDO privind erorile judiciare săvârșite de magistrații români, nimeni nu îndrăznește sa-i tragă la răspundere: nici CSM-ul, nici Inspecția Judiciară, nici Ministerul Justiției…
În schimb, cu acompaniament de la CCR, guvernanții coaliției au avut grijă sa-i indestuleze pe magistrați cu o salarizare de „martieni” și cu „pensionări la tinerețe” și pensii speciale intangibile până în 2043!
În cele din urmă, nu e firesc să ne dumerim pe cine slujește, de fapt, Ministerul Justiției?

Toma Pirau

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.