Spitalul de Copii beneficiarul unor alocări financiare

Spitalul de Copii beneficiarul unor alocări financiare

0 34

Tragediile recente petrecute la spitalele incendiate din țară au determinat administrația județeană brașoveană să ia măsuri grabnice pentru remedierea acestei situații.
Președintele Consiliului Județean Brașov, Adrian Veștea, a anunțat alocarea unor sume din bugetul județului pe anul acesta pentru construirea efectivă a acelei scări exterioare, necesară în cazul unei eventuale izbucniri a vreunui incendiu la Spitalul Clinic de Urgență pentru Copii, de pe Nicopole.
Proiectul de finanțare a acestei scări a fost inițiat în anul 2018, dar a rămas neaplicat până astăzi.

Copiii cu boli infecțioase mutați la Spitalul de Copii într-o secție adecvată
De asemenea șeful CJ preconizează construirea unui pavilion separat al acestui spital pentru bolile infecțioase la copii. Inițiativa vine în contextul reconfigurării și realocării unor pavilioane și a unor spitale întregi în cadrul altora, deținute de administrația județeană.
Astfel se preconizează că Spitalul de Boli Infecțioase va fi desființat, iar secțiile de boli infecțioase ale acestuia vor fi răspândite pe la alte spitale brașovene. Există și păreri opuse celei a președintelui CJ, conform cărora Spitalul de Infecțioase ar trebui să subziste, iar secțiile acestuia să nu fie mutate la alte spitale.
Totuși inițiativa de întemeiere a unei secții de boli infecțioase pentru copii la Spitalul de Copii este singura viabilă, consideră specialiștii, fiind extrem de dificilă amestecarea acestora cu pacienții adulți din alte spitale, cei mici necesitând îngrijire medicală și supraveghere aparte.

Libiu Mateescu

COMENTARII

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.