Solutii pentru CET Brasov?

Solutii pentru CET Brasov?

0 221

Ieri, inainte de a incepe ploaia, prim-vicepresedintele PD-L Brasov, Dragos David, a declarat, in cadrul unei conferinte de presa, ca ” factorii de decizie ai municipalitatii intreprind in aceasta perioada o serie de demersuri in vederea rezolvarii problemelor de la CET Brasov, respectiv asigurarea furnizarii de agent termic in sezonul rece 2009-2010.”
Nu stiu cat de lunga este seria asta a demersurilor. Mie aceste spuse imi aduc in imaginatia probabil prea bogata o viziune: factorii de decizie din Primarie, in frunte cu insusi primarul George Scripcaru, bagati in niste toale gen paparude, doar ca in culori portocalii, de flacara dura, dansand in jurul cazanelor CET Brasov, doar s-o aprinde focul. La fiecare trei ture, alaiul se opreste si este invocat zeul gazului metan, doar o trage si el un vant care sa insemne combustibil pentru focul de la cazane. Pe margini, un sobor de preoti agita cadelnite, ca sa castige si bietii slujitori ai Domnului de-o paine.
„Se fac demersuri la Consiliul Concurentei in vederea anularii unor datorii ale societatii de termoficare catre bugetul de stat. Cred ca este oportun si ca CET Brasov sa se indrepte in Justitie impotriva rau-platnicilor. Ulterior, trebuie gasite formule ca acele persoane care au datorii sa fie separate de cei care au platit. Eu cred ca in aceasta iarna CET va furniza agent termic celor care sunt racordati la sistemul centralizat de incalzire. Exista si un program guvernamental care vine in sprijinul municipalitatii brasovene.”
Gata! Ati inteles ceva? Sau ati dat fuga la tzutzuroiul de apa calda sa vedeti daca puteti face o baie normala, cu apa calda, in contul seriei de demersuri?
Se pare ca CET Brasov este cel mai jegos CET din tara, iar Primaria se cam joaca de-a alba – neagra cu brasovenii carordati inca la acest sistem. Este ciudat cum a ajuns sa aiba societatea aceasta, CET, datorii atat de mari, si asta inseamna management catastrofal. Caci nu datornicii persoane fizice, amaratii de pe la blocuri, constitue grosul datornicilor, ci foste fabrici si uzine, matrasite de la productie spre dizolvare si faliment in scopuri pasnice ale prosperitatii imobiliare.
Si Primaria portocalie si impotenta – in cazul de fata – stie acest lucru.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.