Sibiu Rally Challenge a revenit italianului Simone Tempestini; braşoveanul Dan Gârtofan s-a...

Sibiu Rally Challenge a revenit italianului Simone Tempestini; braşoveanul Dan Gârtofan s-a clasat pe locul IV

0 418

Sibiu Rally Challenge, festivalul sporturilor cu motor şi etapa a şasea a Campionatului Naţional de Raliuri Dunlop, s-a încheiat la capătul unei întreceri pasionante, care a avut drept principal punct de atracţie probele speciale programate pe cel mai frumos drum montan din România, Transfăgărăşanul. Lider după prima zi, Simone Tempestini şi-a adjudecat toate probele şi şi-a trecut în cont a cincea victorie din acest an. În ziua secundă a Sibiu Rally Challenge, Transfăgărăşanul şi-a întâmpinat oaspeţii cu o vreme atipică pentru luna august: temperaturi extrem de joase, cu puţin peste limita de îngheţ, ceaţă şi dese reprize de ploaie mocănească. Evident, în aceste condiţii, sarcina piloţilor a devenit mult mai dificilă, alegerea pneurilor potrivite putând să facă diferenţa în lupta pentru victorie. În plus, toţi piloţii s-au plâns de lipsa de vizibilitate la a doua coborâre de pe Transfăgărăşan, care le-a afectat prestaţia pe proba respectivă.
La capătul unui raliu în care doar Bogdan Marişca i-a ,,răpit”lui Simone Tempestini, pe prima specială, şansa de a avea un procentaj de 100% , liderul campionatului şi-a adjudecat al cincilea succes din acest an şi s-a distanţat în fruntea ierarhiei absolute. ,,
A fost o zi secundă în care am mers aşa cum ne-am dorit şi, drept urmare, ne-am atins obiectivul pe care ni l-am propus la această întrecere, victoria. N-a fost un raliu uşor, însă totul a mers foarte bine şi ne bucurăm că am mai făcut un pas către titlu”, a declarat Simone.
Poziţia secundă i-a revenit lui Bogdan Marişca, cel care, a terminat la 56,2 secunde de învingător. Mulţumit, Bogdan a declarat la final: ,,
Traseul a fost extrem de competitiv şi mă bucur că totul a funcţionat perfect, că am izbutit să-l secondăm pe Simone şi să urcăm pe poziţia a doua şi în clasamentul general al sezonului”.
Clasat înaintea lui Gîrtofan, maghiarul Gergo Szabo a reuşit să urce pe locul 3, pe care şi l-a apărat apoi până la final, impunându-se cu un avans de 17 secunde în duelul cu braşoveanul Dan Gârtofan, clasat al patrulea.

,,Locul 4 este atât ce am putut obţine la Sibiu. Chiar dacă scurt, a fost un raliu foarte dificil, care a avut un consum psihic foarte mare. Şi asta, datorită condițiilor meteo foarte schimbătoare de pe Transfăgărăşan. Probele Baraj şi Păltiniş au fost unele frumoase, pe care am pilotat cu mare plăcere, dar Transfăgărăşanul a fost foarte dificil. Vremea foarte schimbătoare ne-a pus în mare dificultate. Nici nu ştiai ce alegere a cauciucurilor să faci pentru că peste doar câţiva metri aveai altă vreme şi alte condiții de drum. Aveai parte de asfalt uscat şi drum ok, după care, în doar câteva viraje, veneau porțiuni cu ceaţă şi ploaie deasă, de nu vedeai la 3 metri în faţă. Condiţii în care nici eu, nici Tudor nu am vrut să riscăm, astfel că locul 4 este tot ce am putut reuşi. Nu este rău, pentru că am luat puncte bune în clasamentul general, dar nici nu suntem mulţumiţi. Ar fi fost loc de mai mult, dar aşa este la curse, ai şansa de a-ţi lua revanșa la următoarea etapă”, a declarat Dan Gîrtofan.

Următoarea rundă din CNRD, penultima, va fi Raliul Iaşului, ce este programat în perioada 11-12 septembrie.

Dorin Duşa

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.