Sibiu: Martisoare ecologice realizate de prescolari

Sibiu: Martisoare ecologice realizate de prescolari

0 233

Copiii din Sibiu s-au apucat de lucru manual pentru a le pregati mamelor lor un cadou special de ziua lor. Prescolarii vor sa dea un exemplu de responsabilitate ecologica prin realizarea unei expozitii de martisoare si podoabe. Acestea sunt confectionate 100% din materiale ecologice si vor fi expuse la Muzeul de Istorie Naturala din Sibiu.
Evenimentul se va deschide astazi, 26 februarie, si face parte dintr-un proiect mai mare realizat din initiativa educatoarei Adriana Pacuraru care, in 2007, a pornit „Ecologia, intre cunoastere si realitate”.
“Daca atunci au participat educatori din mediul urban, acum participa din mediul rural”, spune Rodica Ciobanu, coordonatoarul expozitiei.
Martisoarele sunt realizate de catre prescolari ajutati de educatoare si chiar de parinti si bunici. Acestea sunt confectionate doar din materiale ecologice precum: paste, susan, resturi textile. “Pentru a proteja intai trebuie sa economisim ce avem”, explica Rodica Ciobanu.
Joi de la ora 14 va avea loc vernisajul expozitiei “Martisoare si podoabe ecologice”, care va fi deschisa toata luna martie. “E un imbold si pentru sibieni sa invete cum sa faca martisoare. Și mai mult, trebuie sa stie cum sa economiseasca, sa fie zgarciti cu ceea ce inseamna materie prima”, spune coordonatorul.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.