Sesiunea de toamna a bacalaureatului

Sesiunea de toamna a bacalaureatului

0 263

Peste 65.000 de candidati ar putea participa la a doua sesiune a examenului de bacalaureat care incepe luni, in 23 si 24 august fiind organizate probele de evaluare a competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana si in limba materna, transmite Mediafax.
Dupa prima sesiune a bacalaureatului au fost respinsi 61.946 de candidati.
Pe langa cei respinsi in prima sesiune, la examenul care va avea loc intre 23 august si 9 septembrie (ziua in care vor fi afisate rezultatele finale) se vor putea inscrie si candidati care nu au promovat in alte sesiuni sau care nu au participat pana in august 2010 la nicio testare de acest fel.
Potrivit calendarului, sesiunea de toamna a examenului de bacalaureat debuteaza cu evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba romana si in limba materna, in 23 si 24 august.
In perioada 24-25 august va avea loc evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba moderna, iar intre 26 si 27 august – evaluarea competentelor digitale.

Probele scrise de la examenul de bacalaureat incep in 30 august cu limba si literatura romana, urmata in 31 august de proba la limba si literatura materna, 1 septembrie – proba obligatorie a profilului si 3 septembrie – proba la alegere a profilului si specializarii.
In 5 septembrie vor fi afisate rezultatele (pana la ora 16.00), dupa care pot fi depuse eventualele contestatii (intre orele 16.00 si 20.00). In intervalul 7-8 septembrie vor fi rezolvate contestatiile, iar in 9 septembrie vor fi anuntate rezultatele finale.
Unele universitati au anuntat organizarea concursului de admitere la inceputul lunii septembrie. Inscrierea la facultate se poate face dupa afisarea rezultatelor la bacalaureat, respectiv din 5 septembrie pentru cei care nu depun contestatii si dupa 9 septembrie pentru cei care contesta rezultatul la bacalaureat si asteapta recorectarea lucrarii.
Termenul limita pentru organizarea concursului de admitere in universitati poate fi chiar si prima zi de incepere a anului universitar, respectiv 1 octombrie, a precizat Ministerul Educatiei, in replica la comentariile privind suprapunerea bacalaureatului cu data inscrierilor la facultate.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.