Senatul nu încuviințează reținerea și arestarea preventivă a lui Dan Șova!

Senatul nu încuviințează reținerea și arestarea preventivă a lui Dan Șova!

0 453

Cererea ministrului Justiției privind încuviințarea reținerii și arestării preventive a senatorului social-democrat Dan Șova a fost respinsă, marți, de Senat, după reluarea votului în urma deciziei CCR care a declarat neconstituțională hotărârea Camerei Superioare a Parlamentului privind votul exprimat în 25 martie pe acest caz.

Senatorii s-au pronunțat prin vot secret cu bile, în favoarea cererii fiind exprimate 66 de voturi, iar 72 de senatori au votat împotriva încuviințării cererii ministrului Justiției. Două voturi au fost anulate.
„Senatul nu încuviințează reținerea și arestarea preventivă a senatorului Șova Dan Coman în dosarul nr. 122/P/2012 al Parchetului de pe lângă ÎCCJ-DNA și în consecință respinge cererea ministrului Justiției”, se arată în proiectul de hotărâre adoptat de Senat în urma votului exprimat.

Conform procesului verbal din totalul celor 140 de senatori prezenti in sala, 66 au votat pentru incuviintarea cererii Justitiei, 72 impotriva iar doua voturi au fost anulate. Drept urmare, Senatul nu a avizat cererea de retinere a senatorului Dan Sova.

De precizat ca liberalii au in total 61 de membri in grupul PNL din Senat si acestia nu au fost prezenti cu totii, astfel ca pentru incuviintarea cererii au votat si senatori din alte grupuri.

Va reamintim ca DNA a cerut pe 13 martie incuviintarea Parlamentului pentru retinerea si arestarea lui Dan Sova, actual senator PSD, fost ministru al Transporturilor, in dosarul legat de contractele de asistenta juridica pentru complexurile energetice Rovinari si Turceni. Trebuie sa retinem ca in aceasta perioada, peste 60 de zile, DNA nu si-a facut timp sa trimita dosarul in instanta.

Klaus Iohannis
Presedintele  si-a exprimat regretul ca Senatul a votat impotriva cererii justitiei de retinere a lui Dan Sova si a apreciat ca, prin acest vot, „Parlamentul persevereaza in a obstructiona procesele din justitie, apeland la tertipuri procedurale. Atunci cand este vorba de statul de drept, este din ce in ce mai greu de lucrat cu acest Parlament si aceasta majoritate„, a scris Klaus Iohannis, pe contul lui de Facebook.

Calin Popescu Tariceanu, dupa vot: PNL a devenit un partid bolsevic, pentru care drepturile si libertatile individuale nu valoreaza mare lucru, dar in schimb vad ca apreciaza foarte mult catusele

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.