Sem.1 la Romtelecom – profit de 12,3 milioane euro

Sem.1 la Romtelecom – profit de 12,3 milioane euro

0 220

Operatorul de telecomunicatii Romtelecom, divizie a grupului grec Hellenic Telecommunications Organization SA (OTE), a inregistrat in primele sase ale acestui an un profit operational de 12,3 milioane euro, fata de pierderi operationale de 16,1 milioane euro in perioada similara a anului trecut, potrivit rezultatelor financiare comunicate joi de grupul OTE.
Venitul operational inainte de depreciere si amortizare (OIBDA) s-a situat la 134,9 milioane euro, in crestere cu 8,5 de procente fata de un 124,3 milioane euro in primul semestru al anului trecut. In schimb, veniturile companiei au scazut cu 7,6 procente, pana la 408,7 milioane euro in primul semestru acestui an, fata de 442,4 milioane euro in perioada similara a anului trecut.
De asemenea, numarul de linii de telefonie fixa a scazut cu 4,3 procente, la 2.865.694 linii, de la 2.994.265 linii la finele primului semestru din 2008.
”Potrivit celor mai recente estimari, economia romaneasca ar urma sa se contracte cu 7-8 procente, o inrautatire semnificativa fata de precedentele estimari care vizau un declin de 4,1 procente. In acest context, obiectivele Romtelecom sunt pastrarea bazei de clienti, a actualului nivel de profitabilitate si lichiditate, precum si pregatirea pentru a profita de revenirea economiei”, se arata in raportul trimestrial al OTE .
Hellenic Telecommunications Organization SA, OTE Group, detine 54,01 la suta din Romtelecom. Divizia sa de telefonie mobila, Cosmote, este prezenta pe piata romaneasca prin Cosmote Romania, societate detinuta de grupul OTE, prin RomTelecom (30 la suta din actiuni) si Cosmote Grecia (70 la suta din titluri).

Sursa: AGERPRES

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.