Se încinge treaba cu spitalul Pneumo-Infecțioase și disputa a ajuns la Euronews

Se încinge treaba cu spitalul Pneumo-Infecțioase și disputa a ajuns la Euronews

2 175

Gâlceava primarului Allen Coliban cu PSD, reprezentat la Brașov prin senatorul Marius Dunca, președintele acestui partid, pe tema eliminării finanțării spitalului de Pneumo-Infecțioase, a ajuns în presa centrală și riscă să devină o controversă națională.
Aflăm astăzi că spitalul a fost tăiat definitiv de pe lista PNRR de către ministerul Sănătății, deci nu va beneficia de nicio finanțare europeană.
Coliban a afirmat aseară la Euronews că ministerul lui Rafila a lansat niște gogoși mediatice potrivit cărora se vor obține fonduri de la BEI și de la BERD pentru spitalul brașovean, cvasiimposibile datorită gradului ridicat de îndatorare al țării. A reiterat faptul că a fost întrebat de ministerul Sănătății despre starea proiectului după ce spitalul a fost tăiat de pe lista ministerului, publicând proba documentară pe contul său de socializare.
Tot primarul Brașovului a afirmat că ar exista un studiu de fezabilitate, dar a evitat să confirme că ar exista un proiect tehnic și o licitație pentru selectarea constructorului. A subliniat că terenul spitalului este cuprins în PUZ cu destinația adecvată, proiectul are utilitățile construite deja, (ceea ce nu s-ar fi putut realiza dacă terenul avea încă destinația agricolă inițială N.n.), deci l-a contrazis ferm pe senatorul Dunca de la PSD Brașov, care a susținut că nu s-a schimbat destinația agricolă a terenului respectiv.

Marius Dunca nu aduce proba celor afirmate
Președintele PSD Brașov a dat o ripostă dură pe Facebook primarului Brașovului, după intervenția acestuia:
Brașovenii trebuie să știe că au un primar mincinos și incompetent care timp de 9 luni nu a fost capabil să schimbe destinația terenului destinat Spitalului Pneumoftiziologie din Brașov din teren agricol în teren construibil(Aici Dunca ar fi trebuit să aducă proba de la Cadastru! N.n.). Și asta a atras scoaterea obiectivului de pe lista de finanțare cu fonduri din PNRR.
Vestea bună este că finanțarea proiectului Spitalului de Pneumoftiziologie din Brașov nu este nici tăiată, nici abandonată. Este transferată către o altă sursă de finanțare!” a postat Dunca pe Facebook.
Aici cinismul senatorului brașovean întrece orice limită, în sensul că le dă peste nas brașovenilor cu binele superior al țării în defavoarea lor.
Pe brașoveni îi interesează prea puțin că banii vor fi transferați altundeva în țară, probabil la Caracal, că acolo înfloresc ca ciupercile otrăvitoare afacerile pesediștilor, ei vor spitalul lor la Brașov.
Apoi, PNRR este un program de redresare și reziliență european centrat pe proiecte concrete, iar dacă nu sunt executate conform înscrierii în program nu se eliberează respectivii bani europeni. Deci nu e cum zice Dunca, respectiv că ducem banii pentru altceva, altundeva în țară.

Atacul primarului Coliban mutat la televiziunile naționale de știri
Minciunile lui Rafila și ale lui Ciolacu sunt cusute cu ață albă și groasă. Foarte albă și foarte groasă.
Am avut ieri la Euronews o nouă intervenție pe tema Spitalului de Pneumoftiziologie și Boli Infecțioase. Spitalul brașovenilor pe care guvernul a decis să-l elimine din pix de pe lista finanțărilor prin PNRR.” a sunat riposta primarului Allen Coliban pe Facebook.
Primarul a readus în discuție la Euronews Spitalul Regional Brașov, care ar fi trebuit să fie în construcție acum, dar din cauza absenței unei semnături a ministerului Sănătății nu a primit finanțarea, fiind tot în stadiul de Studiu de Fezabilitate.
Una peste alta Brașovul a rămas și fără spitalul mare și fără spitalul mic, un aspect care va cântări greu la alegerile locale și parlamentare de anul viitor, deși zbieretele mediatice ale protagoniștilor scandalului spitalicesc vor încerca să acopere și să disculpe vina fiecăruia într-unul din cele mai mari eșecuri politice și administrative din istoria postrevoluționară a Brașovului.

Libiu Mateescu

COMENTARII

  1. bine libiu… cred că e primul tău articol… corect…vezi că se poate!…fii imparțial… și… totul va fi bine/vorba cântecului

    • hAnonime, redus ești, koaie. Atât de redus că nu ești în stare să ai un nume.
      De scris ce să mai vorbim…

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.