Scutul anti-racheta, degeaba? Cursa inarmarii cu hipersonice ar putea fi fatala!

Scutul anti-racheta, degeaba?
Cursa inarmarii cu hipersonice ar putea fi fatala!

0 998
Cel mai recent proiect secret derulat de indstria militara din Rusia vizeaza construirea unei rachete nucleare hipersonice capabila sa penetreze cele mai avansate scuturi anti-racheta, conform expertilor militari.
Noul proiect face parte din strategia de a moderniza capacitatile nucleare ale Rusiei.
Timp de mai multi ani, inginerii rusi au lucrat la racheta nucleara Yu-71, in cadrul unui proiect denumit „Proiectul 4202”, relateaza revista International Business Times.
Racheta nucleara hipersonica se presupune a fi capabila sa atinga o viteza de 11 200 de km/h si ar urma sa fie extrem de manevrabila.
Pana acum, Rusia a efectuat patru teste cu racheta Yu-71, ultimul fiind facut in 26 februarie, dupa cum relateaza agentia Sputnik News, citand un raport al Jane’s Intelligence Review.
Acest lucru ar permite Rusiei sa efectueze atacuri aeriene la scara redusa impotriva unei tinte selectate. Daca este sa tinem cont de abilitatea armei de a penetra scuturile anti-racheta, Moscova nu are nevoie decat de o singura lovitura”, se arata in raport.
Pe langa aceasta, rusii se pregatesc sa dezvolte pana atunci racheta balistica intercontinentala Sarmat, care ar putea fi folosita la expedierea Yu-71 impotriva unor tinte mai indepartate.
Conform raportului Jane’s Intelligence Review, Rusia ar putea construi, intre 2020 si 2025, 24 de astfel de rachete nucleare Yu-71.

Scutul anti-racheta, degeaba? Cursa inarmarii cu hipersonice ar putea fi fatala

Cursa contra cronometru
In acelasi timp, Statele Unite si China au anuntat ca au in lucru proiecte pentru rachete hipersonice asemanatoare, fapt care starneste ingrijorarea asupra unei noi curse a inarmarii derulate intre fortele nucleare de top ale lumii.
China a testat deja de patru ori, din ianuarie 2015, racheta hipersonica „Wu-14”. Despre aceasta se afirma ca poate atinge aceeasi viteza si, de asemenea, ca poate sa sparga scutile anti-racheta ale Statelor Unite.
SUA a reusit sa dezvolte un proiect similar, dar care zboara cu o viteza mult mai redusa, de doar 6100 km/h, dupa cum relateaza revista Inquistr.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.