Scut in jurul senatorului Dan Sova!

Scut in jurul senatorului Dan Sova!

0 599
Senatorii PNL au votat la vedere cererea de incuviintare a arestarii lui Sova inaintata de DNA, care ancheteaza contractele acestuia cu complexurile energetice Turceni si Rovinari. Pesedistii s-au opus votului la vedere si, cu concursul presedintelui Camerei Senatului, Calin Popescu Tariceanu, l-au facut scapat pe Sova. Decizia va fi contesta de PNL la Curtea Constitutionala.
Senatorul PSD Dan Sova a scapat de arest de catre colegi. Asta desi, la votul de miercuri din Senat, s-au inregistrat 79 de voturi „pentru” incuviintarea cererii de arestare, 67 „impotriva” si 5 anulate. Doar liberalii au ales sa voteze la vedere si ii acuza pe senatorii puterii ca l-au facut scapat pe Sova de ancheta procurorilor DNA.
Senatorul liberal brasovean Marius Neculoiu spune ca tocmai de aceea au si votat la vedere ca sa nu fie acuzati de partidul social democrat ca ei ar fi de vina ca nu s-a ridicat imunitatea parlamentara.
Liberalii vor ataca decizia Senatului la Curtea Constitutionala. Senatorul Nicolae Vlad spune ca nu este vorba doar de acele articole dar si modul in care, prin abuz, s-a constatat ca catre Conducerea Senatului, de catre Presedintele Tariceanu ca nu sunt intrunite conditiile pentru ca DNA-ul sa-si urmeze calea.
Procurorii DNA  au cerut incuviintarea retinerii si arestarii senatorului Dan Sova in dosarul privind contractele incheiate de firma sa de avocatura cu complexurile Turceni si Rovinari. Procurorii au date ca Sova a depus la dosarul instrumentat de DNA mai multe documente false, in incercarea de a-si dovedi nevinovatia. Mai mult, a dispus distrugerea tuturor hardurilor societatii de avocati, pentru a ascunde corespondenta purtata pe e-mail intre societatea de avocati si conducerile celor doua complexuri energetice.
 
Vifor Rota
 

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.