Scrisoare de protest către premierul Ungariei, Viktor Orban !

Scrisoare de protest către premierul Ungariei, Viktor Orban !

0 693

Domnule prim-ministru,
Vă solicit ferm să renunţaţi să mai veniţi cu scopuri abuzive în România si a nu provoca iarăşi animozităţi cu declaraţii iresponsabile împotriva statului român,
Dar vă atenţionez că, dacă autorităţile române par a fi cumva părtaşe la infracţiunile lui Marko Attila şi de aceea au uitat să-l aducă prin Interpol să răspundă în faţa justiţiei, poporul român nu acceptă un asemenea comportament din partea Ungariei.
Tocmai de aceea vă avertizez că Partidul România Unită va demara în România o campanie publică de boicotare a companiilor şi a produselor ungureşti, ca răspuns la dispreţul statului maghiar faţă de lege şi ca reacţie la faptul că Ungaria nu-l predă pe Marko Attila. Oricum aţi depăşit orice măsură a toleranţei noastre în ultimii ani sprijinind UDMR şi alte formaţiuni maghiare din dorinţa unui nou rapt teritorial pe care îl şi puneţi în aplicare prin retrocedări frauduloase, similar cu cele comise de Marko Attila.
 Publicul românesc a aflat cu stupoare că aveţi neobrăzarea să veniţi în România pe 25 iulie, în timp ce Ungaria îl ascunde şi îl protejează pe infractorul Marko Attila de justiţia din România. Faptul că autorităţile române inca vă permit să veniţi pe teritoriul statului român în timp ce dumneavoastră nesocotiţi făţiş autoritatea acestuia este o problemă internă a României şi trebuie să ne-o rezolvăm singuri. Nu sunteţi dumneavoastră vinovat că diplomaţia română este slugarnică, laşă şi incapabilă să vă declare indezirabil. Vinovăţia dumneavoastră este că protejaţi un urmărit internaţional, încălcând atât principiul suveranităţii României, cât şi pe cel al normelor europene de drept. Dar acest lucru ne dovedeşte fără tăgadă că sunteţi în complicitate cu Marko Attila şi că retrocedările ilegale din Transilvania, pentru care a şi fost condamnat, au girul şi sprijinul direct al Budapestei.
Cu toate acestea, cu toate că sunteţi în mod clar un inamic al României, vă permiteţi  la noi în ţară să ne spuneţi iarăşi cum ar trebui noi să procedăm cu Transilvania, cum ar trebui să acceptăm protecţia Ungariei asupra teritoriului românesc, ideea unui alt slujbaş al dumneavoastră, Laszlo Tokes, şi cum ar trebui să-i retrocedăm Ungariei prin interpuşii săi tot ceea ce statul român a răscumpărat deja cu aur.
Vă jucaţi cu răbdarea unui popor care şi-a mai pus o dată opinca pe Parlamentul de la Budapesta, protejându-vă însă populaţia de instaurarea definitiva a bolsevismului,in 1918, hrănind-o şi respectând-o, deşi trupele maghiare, de fiecare dată când au ajuns în România, s-au dedat întotdeauna la măceluri şi la fapte abominabile împotriva populaţiei româneşti. Dar aceasta este diferenţa dintre o cultură străveche, umană şi tolerantă cu străinii, şi una venită de aiurea, plină de complexe identitare, violentă şi hrăpăreaţă, care are conştiinţa faptului că vrea ce nu-i aparţine şi este gata de orice pentru a-şi înfăptui tâlhăriile.
 Faptul că Guvernul dvs. îl doseşte acum pe un urmărit internaţional transformă întreaga Ungarie într-un stat infractor al cărui lider plin de închipuiri bolnave sunteţi.
Toleranţa noastră a ajuns la final. Predaţi-l pe Marko Attila sau veţi fi responsabil pentru o pedeapsă pe măsură din partea justitiei românilor!
Bogdan Diaconu
Deputat al României, Preşedintele Partidului „România Unită

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.