Școala românească, sub asediul ideologiei de gen din minister

Școala românească, sub asediul ideologiei de gen din minister

0 57

Ministerul Educației vrea să afle câte cadre didactice „non-binare” au competențe digitale. Ce înseamnă asta în limbaj LGBT

Ministerul Educației și-a propus să formeze peste 100.000 de profesori în domeniul pedagogiei digitale, elementul de noutate fiind că datele despre cadrele didactice implicate în proiect vor identifica și așa-zisele persoane „non-binare” din învățământul românesc.
Concret, datele despre cadrele didactice care vor avea competențe digitale la finalul formărilor din apelul „Pedagogie digitală pentru cadrele didactice din învățământul preuniversitar”, lansat de Ministerul Educației în dezbatere, vor fi colectate după mai mulți indicatori, conform prevederilor PNRR, anunță Edupedu.ro.
Unul dintre acești indicatori prevede colectarea datelor despre formarea competențelor digitale nu după sex și vârstă, ci după gen și vârstă, astfel încât la gen există trei variante posibile: femeie, bărbat și persoană non-binară.
În România nu există date statistice despre persoanele non-binare, cu atât mai puțin despre cadrele didactice non-binare.

NOTA
Conform ideologiei de gen, persoana non-binară poate să se identifice ca femeie sau ca bărbat, fie să nu se identifice nici ca femeie, nici ca bărbat, fie să se identifice când ca femeie, când ca bărbat. (H.D.R.)

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.