Scantei in CL Brasov

Scantei in CL Brasov

0 222

Coalitia la guvernare scartie tot mai rau la Brasov. Dupa unele surse PSD a dat liber la atacuri pe directia presedintelui Organizatiei PD-L Brasov, primarul G.Scripcaru. In sedinta de ieri a Consiliului Local Brasov au iesit ceva scantei cand consilierul local Minerva Gurgu (PSD) l-a acuzat pe primarul George Scripcaru ca nu baga in seama cazurile unor batrani care au ajuns pe drumuri independent de vointa lor si au nevoie urgenta de locuinte sociale, solicitand sa i se prezinte lista spaþiilor disponibile. Minerva Gurgu a mai ridicat si problema actului medical in municipiu, care lasa de dorit din cauza municipalitatii, care vinde la preturi greu accesibile cabinetele medicale pe care le are in patrimoniu si in care functioneaza medici de familie.
Primarul George Scripcaru a replicat aratand ca lista spaþiilor sociale a fost votata in plenul CL, inclusiv cu acceptul alesilor PSD.

„Sunt de acord ca exista probleme si avem in vedere aceasta chestiune, incercand sa o rezolvam. Legat de cabinetele medicale, cei care nu au bani sa cumpere pot ramane in continuare in calitate de concesionari. In contextul ridicarii actului medical dorim sa realizam o unitate spitaliceasca si am discutat in acest sens cu ministrul Sanatatii, fiindca exista fonduri disponibile prin Banca Mondiala. Mi s-a promis sprijin din partea domnului ministru al IMM-urilor, Constantin Nita. Astept un raspuns inca din luna iunie”.
Raspunsul este tipic pedelist: vom face si vom drege, avem in vedere, cautam solutii si tot tacamul unei frectii la piciorul de lemn, fara solutie concreta. Personal si nefiind absolvent pe puncte al Facultatii de Sport, nu pot intelege nici tergiversarea acordarii unor locuinte sociale unor batuti de soarta – probabil ca cele existente ‘nu sunt de nasul unor simpli bosorogi’, avand destinatii mai aurite – si nici mentinere unor preturi greu accesibile a locatiilor in care isi desfasoara activitatea unii medici de familie, asa incat acestia sa nu le poata cumpara. Oare ce interese exista si in aceste locatii, cand piata imobiliara a cazut de cand cu criza? Oare acestea sunt pastrate pentru anumite transfuzii de ‘sange auriu’, pentru deschidere de cabinete particulare? Cum la fel nu pricep ce are sula cu Prefectura, adica ministerul pentru IMM-uri cu problemele locale de sanatate si, in general, de administratie locala, daca ministerul Sanatatii are fonduri disponibile prin Banca Mondiala.
Dar sportul te duce cu gandul si la atletism, unde exista diferite probe de sarituri peste garduri si alte obstacole.

Mai simplu a fost cu Adrian Atomei, consilier PNL, care, solicitand candva niste raspunsuri, a afirmat ca nici pana ieri nu a primit nimic, termenul legal fiind depasit.
De data aceasta furtuna nu a fost decat intr-un pahar cu apa, furtuna care s-a dovedit repede potolita de dovezile ca cele solicitate erau de mult timp satisfacute, spre bucurie scripcariana.
Oricum, administratia locala lasa destul de mult de dorit, ceea ce arata ca primarul George Scripcaru este mult mai putin gospodar decat echivalentii lui din alte localitati din tara, asemanatoare Brasovului, indiferent de culoarea lor politica.

Dan Bota

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.