„Salvati Brasovul” de pesedisti

„Salvati Brasovul” de pesedisti

0 291

Ca intotdeauna cand orasul are nevoie de ei, pesedistii brasoveni sunt pregatiti la interval cu o initiativa patriotica. Nici n-apuca actuala putere sa mai faca o buba urbei ca fostii guvernanti au la indemana o compresa sau un prisnit. Talentul de brancardier al partidului condus de Constantin Nita este compensat de o memorie extrem de scurta, care se termina in ziua cand au pierdut alegerile. Reinterpretand la flasneta obosita din dotare maneaua cu „actuala putere a distrus industria brasoveana”, Nita & comp se dau amnezici si nu-si amintesc orele de calarie pe spinarea uzinelor locale pe vremea cand ei strangeau fraiele.


Acuzele se completeaza cu propuneri salvatoare. La vederea orasului hartanit de gasca lui Scripcaru, pesedistii sunt loviti de compasiune pentru biata comunitate si au acese de „pro”, „pentru”, „in favoarea”, care de care mai nobile si mai dezinteresante. Ultima initiativa apartine starostelui Nita si se numeste „Salvati Brasovul”, o organizatie civica pe care pesedeii vor s-o infiinteze ca sa opreasca dezastrul. Partid cu resurse PSD-ul local, daca ?mai are puterea sa se induioseze dupa antecedentele triste in domeniu. In urma cu fix patru ani, imbolditi de Constantin Nita, cativa pesedisti cu banet infiintau asociatia Pro Brasov. Deghizata in societatea Pro Roman, aceasta primea gratis, printr-o ordonanta a cabinetului Nastase, uzina de autocamioane Roman, din capitalul careia urma sa detina 80 de procente. Abilitatile desavarsite pe care le poseda l-au ajutat pe patronul Ioan Neculaie sa puna mana pe Roman si sa le sufle pesedistilor bunatate de initiativa.
Daca ne gandim ca, la guvernare fiind, pesedistii locali n-au reusit sa-l impiedice pe versatul Niculaie sa acapereze Roman-ul, cum vor avea sorti de izbanda cu „Salvati Brasovul” acum ca sunt intr-o opozitie deplina? Daca nu e aceeasi demagogie pe care le-o cunoastem, inseamna ca pesedistii s-au specializat in oferirea moca de afaceri la cheie. Altruisti oameni, zau asa!


Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.