Salariații de la Inspectoratul Teritorial de Muncă Brașov declanșează greva generală

Salariații de la Inspectoratul Teritorial de Muncă Brașov declanșează greva generală

1 98

Am primit un comunicat din partea sidicaliștilor de la Inspectoratul Teritorial de muncă Brașov :

,,În baza rezultatelor referendum-ului desfăşurat în rândul membrilor de sindicat, ținând cont de hotărârea adoptată de către Consiliul Naţional al Federatiei Sindicatelor din Ministerul Muncii în şedinţa din data de 14.11.2023, membrii de sindicat din cadrul Inspectoratului Teritorial de Munca Brașov, afiliați la Federaţia Sindicatelor din Ministerul Muncii, federaţie reprezentativă la nivelul Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale, având în vedere că principalele noastre revendicări au rămas nesoluţionate, vă comunică că, începând din data de 27 noiembrie 2023,vom declanşa GREVA GENERALĂ în instituţiile în care membrii de sindicat afiliați federaţiei noastre şi-au exprimat, în scris, optiunea de declanşare a acesteia

Principalele noastre revendicări sunt:

  • Salarii Echitabile:

Salarii egale cu ale angajatilor din alte instituții (ANAF, sănătate, APIA etc). Există diferenţe considerabile între noi şi colegii din aceeaşi familie ocupaţională – „Administraţie” pentru aceeași activitate.

Precizăm că timp de două luni, timp convenit cu Ministerul Muncii pentru a identifica soluții pentru revendicările noastre legitime, pentru colegi din aceeaşi familie ocupaţională, au fost identificate şi adoptate acte normative menite să Ie suplimenteze veniturile. Solicităm ferm ca şi pentru noi, angajaţii instittuţiilor Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale, să fie adoptate măsuri imediate.

DORIM ELIMINAREA INECHITĂŢILOR SALARIALE GENERATE DE CLASA POLITICĂ!

Cerem respect şi tratament echitabil din partea guvernanţilor şi a factorilor decizionali. Soluţionarea imediată a acestei discrepanţe şi asigurarea unei remunerări corespunzătoare importanței sociale a activității noastre constituie o necesitate imperioasă.

  • Condiţii de muncă optime:

Formulăm cerinţa fermă de a asigura un mediu de lucru sănătos și sigur, însoţit de alocarea resurselor adecvate pentru desfăşurarea activităţilor în condiţii normale.

  • Deficit de personal:

Solicităm personal suficient pentru a face faţă volumului de muncă. Blocarea ocupării posturilor, decizia de anulare a posturilor vacante au condus la o suprasolicitare a personalului existent în instituţii care este nevoit să facă faţă activităţilor mult peste o distribuire a activităţilor intr-un program normal de lucru de 8 ore.

  • Plata orelor suplimentare:

În instituţiile noastre sunt efectuate ore suplimentare de ordinul miilor, datorită imposibilităţii recuperării prin timp liber, destinat refacerii capacităţii de muncă, solicităm alocarea resurselor pentru plata acestora.

  • Stabilitatea locurilor de muncă

Solicităm asigurarea locurilor de muncă pentru angajaţii Ministerului Muncii şi Solidarităţii Sociale împreună cu o analiză menită să asigure o dimensionare corectă, astfel încât activitatea să se desfăşoare în condiţii normale de lucru.

  • Optimizarea aplicaţiilor informatice:

Dorim asigurarea aplicaţiilor informatice în vederea sustinerii activităţii pe care o desfăşurăm, aplicaţii care să satisfacă toate cerinţele legislative din domeniul de activitate, aplicatii cu un timp de răspuns ridicat, software compatibil cu echipamente fiabile.

  • Statutul inspectorului de muncă/inspectorului social:

Adaptarea reglementărilor la nevoile actualelor realităţi.

Toate aceste revendicări, cât şi scăderea semnificativă a puterii de cumpărare ca urmare a creşterilor generalizate a preturitor şi a ratei inflaţiei, au condus spre o puternică nemultumire în rândul membrilor noştri, alimentată și de decidenții politici care ne tratează discriminatoriu în raport cu alte categorii de bugetari, încălcând principii legale de salarizare consfințite prin acte normative încă din 2017”

D.D.

COMENTARII

  1. Rebuturile ăstea dacă sunt nemulțumite sunt invitate să-și arate priceperea în mediul privat. Acolo își pot arăta priceperea și pot cîștiga exact cît merită!
    NERUȘINAREA LOR NU ARE LIMITE!

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.