„Sa parcati bine!”

„Sa parcati bine!”

0 342

Consiliul Local va lua in discutie in curand proiectul de hotarare privind inchirierea locurilor de parcare amenajate/improvizate in jurul blocurilor de locuinte. Cu siguranta, o masura foarte profitabil pentru administratia locala, in cazul in care cuantumul abonamentului pe un an, in zona A a orasului, va fi de 100 ron, asa cum se vorbeste. Initiatorii proiectului vor pune la punct ultimele detalii pentru introducerea masurii incepand de anul viitor; acestea se vor referi cu siguranta la licitarea locurilor acolo unde numarul cererilor este mai mare decat spatiul existent, la limitarea masei vehiculului parcat la 3,5 tone si alte amanunte necesare. Ultimele se refera la prestarea unor servicii de catre municipalitate in schimbul abonamentului, cum ar fi amenajarea personalizata a locului de parcare si punerea la dispozitie a unui sistem de inchidere a parcarii, ca sa n-o poata ocupa nimeni in afara proprietarului sau chiriasului legal care si-a adjudecat-o.


?


„Aicia parcez io”


Sper sa se discute profund inainte sa se hotarasca ceva. Si sa existe un sistem unitar de delimitare si inchidere a locului. Altminteri se va declansa etapa locala de graffiti pe asfalt, sectiunile parinti si bunici. O sa se umple parcarile cu onomastici sau gaselnite precum „Gogu de la 5”, „Aicia parcez io”, „Nu parca, boule!”, „Mimi + Tico = love”. O sa fie mult mai amuzant ca dementa cu inscriptionarea huselor pe vremea lui Ceasca. Cand nu le cumparau de la magazin, le croiau bietii oameni din cele mai ciudate materiale si culori, ca sa nu semene cu a lu’ vecinu’. Cand nici asta nu era suficient, cetatenii scriau pe ele cu vopsea. Dac-ati fi cinstiti ati recunoaste ca a fost o vreme cand puneati husa pe dos sa nu se vada ca scria mare pe ea: „Aceasta husa a fost furata de pe strada Micsunica, bl….sc…”


Cu inscriptionarea ar mai merge; nu inteleg cum vor face cu inchiderea locului de parcare. Sper sa gaseasca ceva universal si sa nu lase pe fiecare sa-si ingradeasca locul de parcare cum il taie capul. Parca vad deja drugi de fier sudati temeinic, fire de curent trase de la transformator, gardut scund de becea cu sticla pisata deasupra, termopan, etc. Ma tem de inventivitatea romanului cand e vorba sa ingradeasca ce-i al lui. O sa explodeze procesele pentru „drept de acces cu pasul” sau micile servituti pe locul de parcare al vecinului. Politia cred c-ar trebui sa-si infiinteze de pe-acum echipele mobile de transare intre blocuri a conflictelor si incidentelor de parcare.


?


Poate-ti parchez una!


Intre atatea libertati, n-o sa observe nimeni c-a murit dreptul de-a veni cu masina in vizita. Cine naiba o sa mai aiba curajul sa gareze in parcarea unui bloc strain cand tot locataru-i apropitar si plateste abonament pentru locul lui? Si acum e un risc enorm: mitocanul caruia i-ai ocupat pentru cateva ore locul (care nu-i al lui) oricum trage masina in spatele tau si te blocheaza. Ca sa ajungi acasa trebuie sa-l cauti prin vecini si sa-l rogi sa fie bun sa te lase sa iesi. Cum o fi cand o sa-l improprietareasca statul cu parcarea? Cum zicem, mi-e frica sa ma gandesc. Poate-ti parcheaza una!


Dac-as fi presedinte, v-as da un sfat de sezon: „Sa parcati bine!”


Vifor Rotar

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.