Sa credem si asta? Un ghid pentru accesarea fondurilor europene direct la...

Sa credem si asta? Un ghid pentru accesarea fondurilor europene direct la Bruxelles

0 348

Europarlamentarii români Cristian Buşoi şi Mihai Ţurcanu au lansat, luni, un ghid pentru accesarea fondurilor europene direct la Bruxelles în domenii precum proiectele de mediu, educaţie, sănătate, protecţia consumatorului, IMM, universităţi şi institute de cercetare.
”Dincolo de axele de finanţare şi de programele pe care România le-a negociat cu UE, care vor fi accesate prin Ministerul Fondurilor Europene sau alte instituţii din România, există oportunităţi de a accesa fonduri europene direct la Bruxelles în domeniul proiectelor de mediu, educaţiei, sănătăţii, protecţia consumatorului, IMM, universităţi şi institute de cercetare. (…) Cristian BuşoiCeea ce am sintetizat în aceste broşuri sunt doar informaţiile de bază care pot orienta pe cei care pot şi doresc să obţină astfel de finanţări”, a declarat europarlamentarul Cristian Buşoi.
El a mai spus că în ghid au fost incluse şi link-urile de unde se pot obţine informaţii mai detaliate, dar şi cereri de finanţare.
”Sper din tot sufletul ca în acest exerciţiu financiar să fie posibilă accesarea mai multor proiecte europene direct de la Bruxelles, aşa cum ar trebui ca în acest exerciţiu financiar şi banii care sunt alocaţi României să fiMihai-Turcanue accesaţi într-o proporţie mai mare, să nu mai fim în situaţia ruşinoasă de a da mulţi bani înapoi Bruxelles-ului, pentru că nu suntem în stare să cheltuim bani care sunt puşi la dispoziţie în mod gratuit”, a adăugat Buşoi.
Cotidianul nostru se angajeaza sa urmareasca cat de reala si eficienta este aceasta procedură made Busoi&Turcanu. Pentru o mai buna monitorizare va invitam stimati cititorii care aveti in vedere depunerea unei aplicatii sa ne informeti ca sa putem urmari cu eficienta derularea etapelor până la accesarea fondurilor. In acelasi timp vom alege noi un proiect care sa fie implementat in colaborare sau nu, cu o persoana fizica sau juridica, care sa fie depus direct la Brixelles, asa cum ne-a oferit posibilitatea cei doi europarlamentari.

Vlad T.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.