S-A SPERIAT PREA FERICITU… DE CEL NEGRU SI URATU…!

S-A SPERIAT PREA FERICITU… DE CEL NEGRU SI URATU…!

1 1015

„Avem nevoie de pace și unitate, pentru ca să putem săvârși binele unii cu alții, nu unii împotriva altora”, le-a transmis patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, sutelor de credincioși prezenți joi la Catedrala Patriarhală la rugăciunea DE ASEARA pentru pace și unitate, potrivit Agerpres.
Si-a adus  aminte „prea fericitu” de iarna lui 1990 cand s-au revoltat impotriva Raposatului prea Fericit Teoctist un  „comitet ” de reformare a Bisericii (alde Bakonschi, Plesu, Liiceanu, Stolnici, Sarbu, Ceachir si alti cativa)...in frunte cu, atunci, mai putin fericitu Daniel Ciobotea,trimis la studii la papistasi ,intru ale popiei” Prin cele strainatatzuri i-a venit lui ideea sa-l deie jos pe Teoctist, ca tot avea spre 75 de ani. L-au trimis vreo 3 luni la Sinaia, au… negociat numirea lui Ciobotea Mitropolit de Moldova, si s-a linistit „reformarea” BOR! Dar de unde sa stie Prea Nerabdatorul ca Teoctist o va duce peste 90 de ani! Noroc ca l-au convins sa se opereze… !
Ieri, cand a vazut ca e groasa cu protestele, ca si altii stiu sa faca razmerita la Patriarhie, a intors-o repede, tragand „mortu” pe Academiei:Clubul Colectiv L
Avem nevoie de pace și de unitate. Avem nevoie de pace în Biserică, avem nevoie de pace în societate, dar și de comuniune, de unitate, ca să putem săvârși binele unii cu alții, nu unii împotriva altora. De aceea, în aceste zile, Biserica dorește să fie o slujitoare, un factor al păcii sociale, așa cum prevede și legislația noastră, dar mai ales cum ne cere Mântuitorul Iisus Hristos„, a spus patriarhul.
De asemenea, speriat de popor, patriarhul Daniel a menționat că „în această perioadă avem nevoie să ne gândim fiecare cum putem înnoi duhovnicește viața noastră, viața personală, comunitară și socială”. Adica,altfel spus: …”sa fie bine, ca sa nu fie rau”…
Sute de credincioși, majoritatea preoti, maici, studenti la Teologie si…ceva credinciosi s-au rugat joi seara, la Catedrala Patriarhală – la cea veche… – unde i-a chemat patriarhul Daniel pentru pace și unitate. Iar  pentru cei trecuți la Domnul și pentru însănătoșirea celor aflați în spitale în urma tragicului accident de săptămâna trecută de la Clubul Colectiv, slujbele au fost oficiate de spasitul patriarh Daniel împreună cu episcopul ortodox român al Australiei și Noii Zeelande, Mihail, și episcopul-vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, Timotei Prahoveanul, înconjurați de un sobor de preoți și diaconi.
Credincioșii, preoții, monahii și monahiile au aprins candele așezându-le pe caldarâmul de pe Dealul Patriarhiei sub forma unei cruci de aproximativ 10 metri.
La Catedrala Patriarhală se va desfășura, în fiecare zi, începând cu orele 18,30, rugăciunea pentru pace și unitate (ddr)

COMENTARII

  1. Case pentru batrini ,invalizi ,gradinite ,case de copii orfani ,asta trebuie sa faca biserica , nu lanturi de aur la git si vesminte scumpe ,astea nu tin de foame poporului !

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.