S-a oprit risipa ?

S-a oprit risipa ?

0 288

Sefii de agentii si autoritati vor fi remunerati la nivelul maxim al salariului unui secretar de stat (70.000.000 lei vechi), iar modul de salarizare in agentiile si autoritatile aflate in coordonarea Guvernului va fi stabilit pe baza unei grile, nu prin negocieri in interiorul institutiei.
In baza unei ordonante de urgenta aprobate de Guvern la inceputul anului, un secretar de stat primeste incepand cu 1 octombrie o indemnizatie lunara bruta si impozabila de 6.691 lei.
Premierul Calin Popescu Tariceanu a discutat, luni, la Palatul Victoria, cu ministrul Muncii, Mariana Campeanu, secretarul de stat din Ministerul Economiei si Finantelor Doina Dascalu, seful Cancelariei Primului-Ministru, Dorin Marian, si reprezentanti ai ministerelor Economiei si Finantelor si Muncii pe tema salariilor din agentiile si autoritatile aflate in coordonarea Guvernului, precum si din societatile comerciale cu capital de stat.
In urma acestei analize s-a stabilit ca Ministerul Muncii si Ministerul Economiei si Finantelor sa prezinte in sedinta de Guvern de marti o nota comuna prin care sa fie stabilite o serie de principii privind salarizarea din cadrul autoritatilor si agentiilor aflate in coordonarea Guvernului si din cadrul societatilor comerciale cu capital de stat, informeaza Guvernul.
Aceste principii prevad ca in cadrul societatilor comerciale cu capital de stat salarizarea sa fie efectuata in functie de performanta.
In ceea ce priveste agentiile si autoritatile aflate in coordonarea Guvernului, salarizarea nu va mai fi stabilita prin negocieri in interiorul institutiei, ci pe baza unei grile.
Salariul sefilor de agentii si autoritati va fi stabilit la nivelul maxim al salariului unui secretar de stat, iar celelalte salarii din aceste institutii la nivelul posturilor asimilate din ministere. Scara de salarizare se va baza pe cea a salariilor stabilite in ministere.
De asemenea, s-a stabilit ca un secretar de stat sau orice alta persoana poate sa faca parte din cel mult un Consiliu de Administratie al unei societati la care statul este actionar sau al unei autoritati publice.
Premierul Tariceanu a cerut, sambata, sefului Cancelariei, Dorin Marian, sa ii prezinte, in urmatoarea sedinta de guvern, o analiza privind salariile, sporurile si primele incasate in agentiile aflate in subordinea Executivului. In baza acestei note in sedinta de azi se va adopta o hotarare care va stabili toate aceste norme legate de salarizarea din agentiile statului.
Exemplul celui care si-a anuntat luni demisia ar trebui urmat de toti care s-au cocotat in aceste funtii, poate ca se va incepe de la Cotroceni si Palatul Victoria.
Majoritatea acestor agentii, exemplul celei de reglementare in zona energiei este suficient pentru singura concluzie care se poate formula – nu au protejat si nu vor proteja interesele cetatenilor ci doar ale marilor grupe de interese sau de firme.
Toate aceste grupuri, mai mult sau mai putin mafiote, nu fac altceva decat sa exploateze un popor abandonat de proprii conducatori, impoptenti si verosi.

Horia D.R.

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.