Rovana Plumb, zice ca PSD nu este in criza: Coaliția de guvernământ...

Rovana Plumb, zice ca PSD nu este in criza: Coaliția de guvernământ va fi funcțională până în noiembrie 2016

0 452

Coaliția de guvernământ va fi funcțională în continuare, până în noiembrie 2016, însă conducerea Partidului Social Democrat (PSD) consideră că Partidul Național Liberal (PNL) nu mai există în momentul de față, devenind „supusul” Partidului Democrat Liberal (PDL), a declarat marți președintele interimar al PSD, Rovana Plumb.

„Guvernul va continua să facă același lucru ca și până acum, să-și dovedească eficiența. Va fi desigur în coaliție o colaborare. Coaliția este funcțională, dar, desigur, când va veni domnul președinte Victor Ponta vom avea o discuție în coaliție, astfel încât până în noiembrie 2016 să avem o coerență în acțiunile politice. Categoric coaliția va fi funcțională în continuare, până în noiembrie 2016”, a afirmat Rovana Plumb la Antena3.

Aceasta s-a arătat nemulțumită vizavi modul de comportament al PNL, dar a salutat poziția lui Crin Antonescu, „care rămâne un simbol al liberalismului”.

„Ceea ce nemulțumește și ceea ce este regretabil este modul în care PNL s-a comportat, în primul rând prin abandonarea programului de guvernare, pentru care au intrat în Parlament prin votul românilor, pentru faptul că au susținut atât de mult și perseverent această candidatură și această nominalizare în persoana unui reprezentant clar al regimului Băsescu. Din punctul nostru de vedere, din punctul meu de vedere, în momentul de față Partidul Național Liberal nu mai există, au devenit slugile Partidului Democrat Liberal. (…) Nici n-aș mai putea să-i numesc decât noul PDL. Ceea ce vreau, însă, să menționez este faptul că trebuie să salut poziția lui Crin Antonescu, care rămâne un simbol al liberalismului’, a afirmat marți Rovana Plumb la Antena 3.

Rovana Plumb a dorit să sublinieze că PSD nu se află în disoluție, fiind un partid unit.

„Nu suntem în disoluție, suntem un partid unit, și s-a văzut lucrul acesta și în urma deplasărilor care s-au făcut în țară, dar și în urma Biroului Permanent și la reuniunea grupurilor parlamentare. PSD a trecut prin foarte multe situații în care am demonstrat că suntem uniți și solidari și că facem față provocărilor. În altă ordine de idei, pur și simplu m-a frapat declarația de acum, de după vot, a Alinei Gorghiu. Aceasta a fost efectiv, din punctul meu de vedere, jalnică prin modul în care și-a exprimat bucuria pentru susținerea unui reprezentant al PDL-ului”, a mai spus președintele interimar al PSD.

AGERPRES

COMENTARII

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.